Select Page

VIDEO: TURSKA VOJSKA NA SIRIJSKOJ GRANICI SRUŠILA RUSKI VOJNI AVION! Rusi: ‘Nismo ugrozili turski zračni prostor! Letio je na 6000 metara’

VIDEO: TURSKA VOJSKA NA SIRIJSKOJ GRANICI SRUŠILA RUSKI VOJNI AVION! Rusi: ‘Nismo ugrozili turski zračni prostor! Letio je na 6000 metara’

09:54 – Na sirijsko-turskoj granici srušen je ruski borbeni zrakoplov Su-24, potvrdilo je rusko ministarstvo obrane, dodajući kako avion nije ugrozio turski zračni prostor i kako je letio na visini od 6000 metara, javlja RT.

Piloti su uspjeli iskočiti, no ne zna se jesu li preživjeli.

—————————————-

09:35 – Turska vojska na sirijskoj granici srušila je vojni avion koji je neovlašteno ušao u turski zračni prostor, javlja RT.

Navodno je riječ o zrakoplovu Suhoj Su-24 kojeg koriste rusko i sirijsko ratno zrakoplovstvo, međutim još se ne zna kojoj zemlji pripada srušeni avion.

Turska televizija Habertürk TV objavila je video pada zrakoplova u planinama blizu turske granice, nedaleko od pokrajine Hatay, te su napomenuli kako su dvojica pilota uspjela iskočiti prije rušenja.

Naime, turski vojni dužnosnici izjavili su kako su avion oborili turski borbeni zrakoplovi F16 te kako je prethodno pilot upozoren, no da ih je ignorirao.

Turski premijer Ahmet Davutoglu zatražio je od ministarstva vanjskih poslova da se o ‘razvoju događaja na sirijskoj granici’ konzultira s NATO-om, UN-om i drugim uključenim zemljama, prenose turski mediji.

Novinska agencija Anadolu objavila je snimke na kojima se vidi da su se dvojica pilota uspjela katapultirati iz srušenog zrakoplova.

jutarnji.hr

OGLASI

Loading