Select Page

Vidjelica Mirjana: U Međugorju ukazanja nikome nisu u 16 sati!

Vidjelica Mirjana: U Međugorju ukazanja nikome nisu u 16 sati!

“Čitala sam Papinu izjavu. Ne bih je komentirala jer se Međugorje na spominje izravno, nego je izvučeno iz konteksta”, kaže Mirjana Dragičević Soldo.

Prema njezinu svjedočenju, njoj se 25. lipnja 1981. godine zajedno s Ivankom Ivanković, Vickom Ivanković Mijatović, Ivanom Dragićevićem, Marijom Pavlović Lunetti i Jakovom Čolom ukazala Gospa u Međugorju. Od tada im se, kažu vidioci, redovito ukazuje.

 

“Ne vjerujem da bi papa Franjo, kojeg iznimno poštujem, svoj stav o Međugorju tako izrekao. Uostalom, nikome ovdje ukazanja nisu u 16 sati”, kratko je komentirala Mirjana Papinu izjavu koja je mnoge iznenadila.

Mnogi Međugorci kažu kako će poštovati Papinu konačnu odluku kakva god ona bila, javlja Nova TV, koja je u Međugorju zatražila od mještana da iskažu svoje mišljenje o sporu.

“Da, očekivao sam to. Zbog čega? Zbog toga što čovjek ne živi ono što čuje na svetoj misi i sasvim je logično kad pogleda ovoliku raskoš. Tu je taj problem što zbunjuje biskupe i Papu. A svi smo ljudi od krvi i mesa”, kaže vozač taksija Tihomir Odak, koji 14 godina živi od prijevoza hodočasnika koji posjećuju to mjesto.

Međugorje se od prvog ukazanja 1981. godine sasvim izmijenilo.

“Za mene je jedino koje nije dobrodošlo da Sveta stolica kaže da ne preporučuje putovanja u Međugorje, što mislim da se neće desiti. Sve drugo mi je OK. Mi očekujemo da ce reći da se preporučuje jer je Međugorje mjesto molitve”, drži predsjednik Mjesnog odbora Dragan Vasilj.

Neslužbene procjene navode kako je Međugorje do sada posjetilo više od 20 milijuna ljudi, a profit koji se ostvaruje na sakralnom turizmu je ogroman.

Vatikan će vjerojatno donijeti odluku o statusu Župe Međugorje jer im se financije nalaze u stanji kaosa. Procjene Vatikana navode kako Međugorje zarađuje minimalno 80 milijuna eura na godinu, no to nigdje nije zavedeno.

Podsjetimo, poglavar Katoličke crkve u utorak je govorio o ukazanjima, a to su mnogi odmah shvatili kao njegov stav o međugorskom fenomenu.

Vatikanski glasnogovornik poslije je pokušao ublažiti izjavu Pape rekavši kako je Franjo vjerojatno govorio o Međugorju, ali da to kratko spominjanje nije konačni vatikanski sud o njemu.

abcportal.info

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading