Select Page

Vijeće ministara usvojilo prijedlog zakona o proračunu institucija BiH za 2017.

Vijeće ministara usvojilo prijedlog zakona o proračunu institucija BiH za 2017.

Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici usvojilo Prijedlog zakona o Proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu, koji je predložilo Ministarstvo financija i trezora BiH.

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda je nakon sjednice izrazio zadovoljstvo da je ovaj dokument jednoglasno usvojen u Vijeću ministara BiH, dodajući da će biti proslijeđen Predsjedništvu BiH, a nakon toga dostavljen parlamentu BiH.

– Mislim da smo ispoštovali do kraja proračunski kalendar, zato je moje zadovoljstvo još veće. Znate da je to jedan složen proces, da su zahtjevi bili skoro 200 milijuna iznad utvrđenog globalnog okvira – kazao je Bevanda novinarima.

Dodao je da su na kraju, argumentirano, odgovorili na sve primjedbe i zahtjeve i “uz uvažavanje danas nekih sitnih tehničkih ispravki, proračun je usvojen“.

– On iznosi 950 milijuna KM za financiranje institucija i uz to milijardu za servis vanjskog duga. Ono što mene također raduje je da smo sklopili takav proračun koji omogućuje da se vremenom riješimo zakupa prostora – kazao je Bevanda.

vecernji.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading