Select Page

Vir, Zagorje, Podbila i Zavelim – Snažna podrška HDZ-u BiH

Vir, Zagorje, Podbila i Zavelim – Snažna podrška HDZ-u BiH

Sinoć je u Osnovnoj školi Franice Dall´era u Viru održan predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice BiH za članove, simpatizere i prijatelje Vira, Zagroja, Podbile i Zavelima.

Na samom početku intonirana je himna svih Hrvata “Lijepa naša”, a potom je minutom šutnje odana počast svim preminulim i poginulim hrvatskim braniteljima kao i članovima HDZ-a BiH.

Prisutne je u ime domaćina pozdravio Zdravko Polić, poželio dobrodošlicu i pozvao na masovan izlazak na predstojeće izbore.

Prikazana je video prezentacija u kojoj je navedeno sve najbitnije što se radilo na prostoru općine Posušje u posljednje četiri godine. Također, prikazane su aktivnosti kako na razini ŽZH, tako i razini Federacije BiH i BiH.

Okupljenima se obratio i kandidat za Skupštinu ŽZH Damir Jurišić koji se osvrnuo na infrastrukturne radove na području naše općine s posebnim naglaskom na radove u navedenim mjesnim zajednicama. Istaknuo je kako se radilo na sanaciji cestovne infrastrukture, postavljanju rasvjetnih tijela, širenju vodovodne mreže. U planovima za sljedeću godinu naveo je priključak svih kućanstava na području MZ Vir na vodoopskrbni sustav, izgradnju vodovoda prema Podbiloj, te intenziviranje radova u MZ Zagorje. Ubrzo kreću radovi na rekonstrukciji školskog igrališta u sklopu Osnovne škole Franice Dall´era Vir i postavljanju rasvjete na istom, za što su osigurana financijska sredstva. Osvrnuo se i na političku situaciju na razini Federacije s posebnim naglaskom na funkcioniranje Doma naroda i najvažnije Zakone koji su usvojeni u proteklom mandatu.

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Posušje Ivica Pavković govorio je o svemu što se radilo posljednje 4 godine s naglaskom na općinu Posušje i Županiju Zapadnohercegovačku. Također, istankuno je važnost predanog djelovanja svih dužnosnika HDZ-a BiH od mjesne zajednice preko općine i županije, pa do entitetske i državne razine. “Odgovor na unitarističku politiku koja dolazi iz Sarajeva je masovan izlazak Hrvata na izbore, a svako naše djelovanje vodi nas do konačnog cilja koji će osigurati opstanak našeg naroda.” – zaključio je Pavković.

Na kraju su predstavljeni i kandidatu s liste HDZ-a BiH s područja naše općine koji će sudjelovati na sljedećim Općim izborima. Na listi za Zastupnički dom PS BiH je Zvonimir Širić; Zastupnički dom Parlamenta FBiH Mate Lončar te Skupštinu ŽZH: Ivica Pavković, Damir Jurišić, Mario Knezović, Kristina Milas i Anamarija Kovač. Predstavljeni su i nositelji svih listi, kao i kandidati koalicijskih
partnera koji su iz Posušja.

Ovime je i završen službeni dio, a druženje uz veliki broj članova, prijatelja i simpatizera HDZ BiH nastavilo se u dvorištu škole.

Na kraju koristimo priliku pozvati Vas i na središnji predizborni skup OO HDZ-a BiH Posušje koji će se održati  22. rujna 2022. u 19:15 sati na Trgu hrvatskih branitelja.

OGLASI

Loading