Select Page

Vremenska prognoza: Čeka nas vjetrovit i kišovit tjedan, ponegdje i snijeg

Vremenska prognoza: Čeka nas vjetrovit i kišovit tjedan, ponegdje i snijeg

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno s padalinama. Na istoku Bosne prijepodne bez padavina. U Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne prognozira se između 20 i 50 litara padavina po metru kvadratnom.

U Hercegovini od 30 do 70 litara. U centralnim područjima između 15 i 25 litara, a u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne od pet do 15 litara padavlina po metru kvadratnom.

Prijepodne u nizinama većinom kiša, u Krajini i susnježica.

Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana, osobito tijekom noći na utorak, snijeg ili susnježica se očekuju u nizinama u većem dijelu Bosne.

Snijeg se ne predviđa na krajnjim sjevernim područjima zemlje i većinom u Hercegovini, gdje se od večernjih sati snijeg očekuje samo na planinama.

Obzirom da se najjače padaline prognoziraju od poslijepodnevnih sati u ponedjeljak do jutarnjih sati u utorak, predviđa se i visina snježnog pokrivača od pet do 15 centimetara. Od dijela centralne Bosne prema zapadu i Krajini snježni pokrivač može biti i viši.

U većem dijelu Bosne prije podne vjetar mijenja smjer na sjever umjerene jačine, prolazno i s jakim udarima.

U Hercegovini, istoku i jugozapadu Bosne prije podne jako jugo, koje će oslabiti od sredine dana i od poslijepodnevnih sati promijeniti smjer na sjever.

Temperatura zraka prije podne od pet stupnjeva u Krajini gdje će i biti najhladnije, do 18 stupnjeva na istoku i jugu zemlje. U drugoj polovini dana temperature zraka u cijeloj zemlji su u opadanju.

U utorak se očekuje snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne. Na cijelom sjeveru zemlje i u Hercegovini kiša. Na planinama u Hercegovini snijeg. Prognozirana količina padalina se kreće između deset i 20 litara po metru kvadratnom, lokalno do 30 litara.

Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka u Bosni između nula i četiri stupnja. Temperatura zraka u Hercegovini između sedam i 12 stupnjeva.

U srijedu snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne. Na krajnjem sjeveru zemlje i u Hercegovini kiša. Prognozirana količina padalina u Bosni se kreće između pet i 15 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do pet litara po metru kvadratnom.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka u Bosni između nula i četiri stupnja. Temperatura zraka u Hercegovini između sedam i 12 stupnjeva.

U četvrtak u Hercegovini prije podne se prognozira smanjenje oblačnosti. U Bosni slab snijeg ili susnježica u centralnim i istočnim područjima.

Na sjeveru Bosne slaba kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između nula i pet stupnjeva. Temperatura zraka u Hercegovini između sedam i 13 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading