Select Page

Vlada Republike Hrvatske odobrila Općini Posušje 450.000 kn za izradu fasade na novoj osnovnoj školi fra Petra Bakule

Vlada Republike Hrvatske odobrila Općini Posušje 450.000 kn za izradu fasade na novoj osnovnoj školi fra Petra Bakule

Na današnjoj sjednici Vlada Republike Hrvatske je pod točkom 19. usvojila Prijedlog odluke o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2016. godinu, a među dobitnica se našla i Općina Posušje s projektom izrade termo fasade na novoj osnovnoj školi fra Petra Bakule u Posušju. Za ovu svrhu ukupno je odobreno 450.000 kn uz obavezu Općine Posušje da sufinancira navedeni projekt s 80.000 kn.

Općina Posušje je poduzela niz aktivnosti kako bi rezultati ovog projekta bili u konačnici pozitivni. Djelatnici Jedinice za lokalni ekonomski razvoj Općine Posušje uspješno su kandidirali ovaj projekt početkom 7. mjeseca ove godine prema Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Nakon što se projekt našao na užoj listi projekata koji su podložni za sufinanciranje uslijedila je terenska posjeta povjerenstva Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske lokaciji osnovne škole fra Petra Bakule. Domaćin ovog sastanak bio je načelnik općine Posušje Branko Bago koji je prisutnim objasnio važnost dovršetka izgradnje osnovne škole iz razloga što je postojeća Osnovna škola Ivana Mažuranića, najveća osnovna škola u Bosni i Hercegovini, prenapučena.

Također, na ovom sastanku načelnik Bago je istaknuto da je općina Posušje najmlađa općina u Bosni i Hercegovini po strukturi stanovništva te da je ulaganje u infrastrukturne projekte na području ove općine itekako opravdano i poželjno. Ovim aktivnostima Općina Posušje nastavlja kontinuiranu ulagati u obrazovne objekte na području općine, kako iz vlastitih tako i iz donatorskih sredstava s ciljem poboljšanja uvjeta za svakodnevno normalno odvijanje nastavnog procesa u posuškim osnovnim i srednjim školama.

OGLASI

Loading