Select Page

Frano Šego iz Posušja oblači franjevački habit

Frano Šego iz Posušja oblači franjevački habit

U subotu 9. srpnja 2022. godine u 18 sati u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, za vrijeme misnog slavlja, osmorica mladića obući će franjevački habit. Među njima je i Frano Šego iz župe Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije iz Posušja.

Frano, kao i ostalih sedam mladića, su završili godinu postulature u Mostaru i nakon oblačenja habita odlaze u novicijat na Humac gdje će ostati godinu dana. Drugu godinu formacije tj. novicijat borave na Humcu i to je godina koja se popularno zove godina kušnje. Novicijat se nalazi u sklopu franjevačkog samostana gdje je za njih namjenjen poseban dio samostana, ali i novicijatski program. Osim Frane Šego, kandidati za novicijat su: Petar Bunoza (župa Humac), Bože Dodig, (župa Seonica), Stipe Iličić (župa Ružići), Josip Pavlović (župa Međugorje), Karlo Šakota (župa Čitluk), Andrija-Ante Vasilj (župa Međugorje) i Franjo Vasilj (župa Međugorje).

Frano je drugo dijete od petero djece Mire i Ivane Šego iz Posušja.

Mladići koji oblače franjevačko odijelo, imaju priliku kroz godinu dana bolje upoznati svetog Franju i franjevačku duhovnost, svoju Provinciju i ono što su braća kroz povijest činila za Crkvu.

Spomenimo da je prije nekoliko dana, točnije u subotu 2. srpnja nakon završene godine novicijata, na večernjoj misi u novoj crkvi na Humcu fra Luka Bešlić iz Posušja, novak Hercegovačke franjevačke provincije položio prve privremene redovničke zavjete, izvijestio je Hercegovački informativni portal. Osim njega, privremene zavjete položili i fra Ante Dodig (župa Seonica), fra Davorin Krtalić (župa Cim) i fra Danijel Milićević (župa Čerin).

radioposusje.ba (Z. Pišković)

OGLASI

Loading