Select Page

Zagorje: U susret patronu župe Gospi od Zdravlja, crkvu i oltar u Zagorju će posvetiti biskup Palić

Zagorje: U susret patronu župe Gospi od Zdravlja, crkvu i oltar u Zagorju će posvetiti biskup Palić

Proslava Gospe od Zdravlja u župi Zagorje u Posušju, kao zaštitnica župe slavi se 5. kolovoza, na spomen Gospe Snježne i Dana domovinske zahvalnosti. 

U susret blagdanu u petak, 5. kolovoza, župa se intenzivno priprema.  Priprema započinje misama trodnevnicama i prigodnim molitvama Gospi od Zdravlja koje započinju u utorak, 2. kolovoza svetom misom u 19 sati u župnoj crkvi koju će predslaviti don Mate Pehar, župnik župe u Sutini. Drugu večer trodnevnice u srijedu 3. kolovoza, u 19 sati, sveto misno slavlje će predmoliti mostarsko – duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko – mrkanski monsinjor Petar Palić. Pod ovim svetim misnim slavljem, biskup Palić će posvetiti crkvu Gospe od Zdravlja i oltar u Zagorju. Treću večer devetnice, ujedno i uočnicu blagdanu će predslaviti don Marko Cvitković, ovogodišnji mladomisnik u Doljanima. Don Marko Cvitković je inače rođen i kršten u Zagorju u vrijeme dok mu je obitelj u ratu bila u izbjeglištvu.

Na sam blagdan, u petak 5. kolovoza, svečana sveta misa je u 11 sati i predslavit će je don Nikša Pavlović, ovogodišnji mladomisnik iz župe Uznesenje Blažene Djevice Marije iz Graca.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading