Select Page

Zapažen rezultat osnovne glazbene škole „Posušje“ na 20. otvorenom natjecanju učenika i studenata glazbe

Zapažen rezultat osnovne glazbene škole „Posušje“ na 20. otvorenom natjecanju učenika i studenata glazbe

20. otvoreno natjecanja učenika i studenata glazbe na kome je nastupilo oko 500 mladih glazbenika iz BiH i Republike Hrvatske održalo se u Bijakovićima – Međugorje, a domaćin natjecanja je bila Glazbena škola Brotnjo iz Čitluka.

Ponajbolji učenici i studenti iz 40-ak škola su se natjecali u šest glazbenih disciplina. Osnovna glazbena škola “Posušje” se natjecala u kategoriji glasovira/klavira sa 10 natjecatelja koji su raspoređeni po kategorijama i razredima. Već po tradiciji učenici naše škole su na natjecanje otišli vrlo dobro pripremljeni te su i ostvarili vrlo dobar rezultat.

lUCA 1

– Osvojili su jednu prvu nagradu, četiri druge, četiri treće i jednu pohvalu za nastup. Još jednom smo pokazali da naša škola i naša sredina ima talentirane učenike, i da se naši učenici mogu ravnopravno natjecati sa učenicima iz puno većih škola i puno većih sredina koje nemaju onih naših svakodnevnih problema sa nedostatkom nastavnog kadra, sa nedostatkom prostora za rad, nedostatkom glazbala i tako dalje. Mi smo ponosni na naše učenike i još jednom im od srca čestitamo, a naravno ne možemo zaboraviti ni njihove vrijedne nastavnike, izjavio je za naš portal prof. Ljubo Begić, ravnatelj škole.

Ispred osnovne glazbene škole „Posušje“ nastupili su:
1. Marija Čutura – I nagrada
2. Mia Bago – II nagrada
3. Sara Protrka – II nagrada
4. Petra Vranjković – II nagrada
5. Franka Sabljo – III nagrada
6. Lea Martina Romić – III nagrada
7. Luka Penava – III nagrada
8. Karla Begić – III nagrada
9. Adama Galić – pohvala
10. Luca Senjak – II nagrada

Posušje.net

OGLASI

Loading