Select Page

Zatvoren promet na cestama Rakitno-Blidinje, M15 Livno-Šujica

Zatvoren promet na cestama Rakitno-Blidinje, M15 Livno-Šujica

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta blokiran je promet za sve kategorije vozila na magistralnom putu M-15 Livno-Šujica.

Iz istog razloga,blokiran je promet za sva vozila i na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje, prenosi N1.

Štab Zimske službe Federacije BiH proglasio je zimske uvjete vožnje, pa se u skladu s tim zabranjuje promet priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno prometovanje Također, autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Zbog intenzivnih sniježnih padavina zabranjen je promet za teretna vozila na dionici magistralnog puta M-19 Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled.

Zbog ugaženog snijega na kolovozu, sporije se prometuje u višim predjelima naše zemlje. Izdvajamo putne pravce: Gornji Vakuf-Prozor, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Tuzla, Sarajevo–Sokolac, Foča-Gacko, Trnovo-Foča, Banja Luka-Čađavica, Kotor Varoš-Teslić, Banja Luka- Turbe, Srbljani-Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac- Bihać- Velika Kladuša, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Livno-Glamoč.

Na putevima na području: Rostova, Livna, Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova, puše jak vjetar koji mjestimično stvara sniježne nanose.

Na magistralnim putevima M-14 Srbljani-Bosanska Krupa i M-18 Dobro Polje-Brod na Drini, vozače upozoravamo na mogućnost sniježnih lavina.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze smanjenom brzinom.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Dnevnik.ba

OGLASI

Loading