Select Page

Zdenko Ćosić najvjerojatnije i sljedeće četiri godine na čelu Vlade ZHŽ

Zdenko Ćosić najvjerojatnije i sljedeće četiri godine na čelu Vlade ZHŽ

Stranke okupljene oko HNS-a i predvođene HDZ-om u ZHŽ-u osvojile su 14 od 23 skupštinska zastupnika što ih čini apsolutnim pobjednikom izbora u ovoj županiji. Nakon što je Skupština formirana s novim/starim predsjednikom Antom Mišetićem krenulo se u razgovore o novoj Vladi na čijem će čelu najvjerojatnije ostati Zdenko Ćosić.

Dodatna odgovornost

– Ne mogu to potvrditi dok Skupština ne kaže svoje, a očekujem kako bi se te stvari mogle riješiti u iduća dva tjedna na sljedećoj sjednici Skupštine – kazao je Ćosić u telefonskom razgovoru za Večernji list.

Povjerenje birača učvršćeno nakon ovih izbora daje i dodatnu odgovornost Vladi, a Ćosić je optimističan.

– Realno govoreći, preživjeli smo jedno dosta teško razdoblje, a pred nama je, po svemu sudeći, znatno bolje razdoblje. Bilo je nagomilanih problema iz prošlosti i uspješno smo ih rješavali, kao i tekuća pitanja , kaže za Vecernji list Ćosić.

Optimizam

Optimizam budi i nova Vlada FBiH. ZHŽ prednjači u traženju izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda, a upravo bi im novi ljudi u navedenoj vladi mogli pomoći u izmjeni zakona.

– Tražimo izmjenu tog zakona već duže vrijeme i to je pitanje političke volje. Nadam se da će ovoga puta mandat u Vladi Federacije dobiti legitimni predstavnici Hrvata i da će biti političke volje da se progovori o nepravdi koja se čini, ne samo nama već i drugim županijama, ali naša je ponajviše bila oštećena zbog ovakvog i sličnih zakona – kazao je Ćosić.

Što se buduće Vlade ZHŽ-a tiče, uz uvijek aktualne tekuće probleme fokus će biti i na strateškim investicijskim projektima koji bi trebali donijeti određene iskorake.

abcportal.info

OGLASI

Loading