Select Page

Željana Zovko u Širokom Brijegu: Glas Hrvata iz BiH snažno se čuje u Europskom parlamentu

Željana Zovko u Širokom Brijegu: Glas Hrvata iz BiH snažno se čuje u Europskom parlamentu

Zastupnica u Europskom parlamentu i kandidatkinja na listi Hrvatske demokratske zajednice na izborima za Europski parlament Željana Zovko boravila je ovog ponedjeljka u Širokom Brijegu.

Posjet je počeo u Uredu Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije gdje je ravnatelj ove institucije Ivan Jurilj zastupnicu Zovko upoznao s aktivnostima Ureda.

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Širokog Brijega Vinko Topić prisutne su upoznali sa situacijom i aktualnim projektima u Županiji Zapadnohercegovačkoj i Gradu Širokom Brijegu. Zastupnica Zovko predstavila je aktivnosti u proteklom mandatu te je najavila buduće projekte za koje će se zalagati zastupnici HDZ-a.

Program je nastavljen u Dvorani Skupštine ŽZH gdje je održan okrugli stol „Važnost izlaska na izbore za Europski parlament“. Na istom, u organizaciji Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg, sudjelovali su mladi iz Širokog Brijega, Posušja, Ljubuškog i Gruda kao i predstavnici vlasti sa svih razina te stranački dužnosnici HDZ-a BiH.

Zastupnica Željana Zovko u obraćanju je istaknula sve pozitivno što se u Europskom parlamentu učinilo, kako za Republiku Hrvatsku, tako i za hrvatski narod u cjelini, posebice kada je u pitanju položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini. Istaknula je kako je svoje znanje i iskustvo usmjerila na ukazivanje na neravnopravan položaj hrvatskog naroda u BiH te borbu za poboljšanje istoga, kao i za europski put BiH. Poručila je kako se zalaganjem zastupnika HDZ-a glas Hrvata iz BiH snažno čuje u Europskom parlamentu. Ukazala je i na mogućnosti koje Europski parlament nudi mladima, istaknuvši primjere mladih iz Županije Zapadnohercegovačke koji su stažirali u Europskom parlamentu.

Na važnost izlaska na Europske izbore, koji će se održati u nedjelju 26. svibnja, ukazali su gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kožul te domaćin događaja, predsjednik Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg Toni Galić. Zastupnici Zovko zahvalili su se na odgovornom i dosljednom djelovanju u Europskom parlamentu. Nakon izlaganja uslijedila su pitanja od strane sudionika.

Okruglim stolom moderirao je dopredsjednik Mladeži HDZ BiH Vedran Kožul koji je prisutne upoznao s detaljima vezanim za izbore. Rok za registraciju birača je do srijede 15. svibnja, a svi državljani s prebivalištem u BiH kojima je izdana osobna iskaznica Republike Hrvatske ne moraju se prethodno aktivno registrirati, jer su već aktivno registrirani u konzularno područje prema adresi prebivališta (birači s područja ŽZH glasuju u Mostaru). Više informacija oko registracije može se saznati na www.uprava.gov.hr.
S okruglog stola poslan je poziv svim hrvatskim državljanima u BiH da 26. svibnja iskoriste svoje pravo, iziđu na izbore za Europski parlament, te podrže listu Hrvatske demokratske zajednice.

abcportal.info

OGLASI

Loading