Select Page

ŽENSKI SPORT U POSUŠJU: Žene sve prisutnije na sportskim terenima

ŽENSKI SPORT U POSUŠJU: Žene sve prisutnije na sportskim terenima

Statistike sve više potvrđuju kako je Posušje doista grad sporta jer je sve više mladih organiziranih u sportskim klubovima. To se odnosi i na mladiće, ali u posljednje vrijeme i na djevojke koje se organiziraju u sportske kolektive uz želju da pokažu što znaju i umiju i na sportskom polju.

Nedavno je ženski košarkaški klub bio domaćin međunarodnom natjecanju i za njega se sve češće i sve dalje čuje. Posušje ima dvije košarkašice sa zavidnom reputacijom i perspektivom – seniorsku reprezentativku Ana-Mariju Begić, članicu španjolskog prvoligaša Campus Deportivo Promete, koja danas u Tallinnu igra za Hrvatsku protiv Estonije u kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo 2017. u Češkoj. Potom Andreu Marić koja je baš svoje prve košarkaške korake napravila u Posušju. Danas je članica slovenskih prvakinja ŽKK Athlete Celje iz Celja. Tu je i reprezentativka BiH u mlađim dobnim kategorijama Lucija Begić i još niz njih koje imaju sportsku perspektivu.

Mnogobrojna priznanja

Tu je Teakwondo klub Poskok čije natjecateljice i natjecatelji redovito s gotovo svih natjecanja u svoje tribine donose odličja i razna priznanja za sportske uspjehe. Aktivne su i školske sportske sekcije u kojima se prepoznaju talenti i šalju u klubove na “brušenje”. Ljetos je u Posušju utemeljen ženski nogometni klub s 30-ak vrijednih i mladih Posušanki. Vodi ih poznati posuški nogometaš Hrvoje Erceg, a treniraju u Sportskom centru Lovrić. Nedavno su trenirale i na pomoćnom terenu Mokri dolac. Na jednoj su strani igrali momci – mlađi kadeti Širokog, Ljubuškog, Gruda i Posušja. Gledale su ih Posušanke i našalile se: “Bit ćemo uskoro majstorice i pobijediti ih!”.

Nogomet osvojio cure

Tu je bilo njih 25, a rekle su kako im je nogomet pravi sport i da žele nastaviti trenirati, pa i igrati susrete kako bi što više napredovale kao najpoznatija Posušanka nogometašica Iva Landeka, kapetanica reprezentacije Hrvatske, koja je nogometnu abecedu započela upravo na Mokrom docu i u svojoj Rastovači.

Međutim, u posuškom kraju ne misle stati. Idu dalje – pokreću u Rakitnu osnivanje atletskog kluba. Iz tog kraja, kao stvorenoga za razvoj sportaša atletičara, poručuju kako će se još čuti za Rakitno i njegove atletske potencijale. I muške i ženske. Uz sustavan rad, a za to Rakitno ima potencijale jer ima nekoliko atletskih znalaca, Posušje bi moglo u dogledno vrijeme sportskim arenama ponuditi neka nova imena poput Sandre Perković i drugih zvijezda.

vecernji.ba/Pero Crnogorac

OGLASI

Loading