Select Page

ŽZH: Isplaćeno 303.706 KM za animalnu proizvodnju

ŽZH: Isplaćeno 303.706 KM za animalnu proizvodnju
Vlada Županije Zapadnohercegovačke isplatila je u srijedu novčanu potporu za animalnu proizvodnju u visini od 303.706,50 maraka.

Prema podacima Ministarstva financija ŽZH-a, iz županijskog proračuna isplaćeni su poticaji za uzgoj muznih krava u visini od 108.000 maraka, proizvodnju svježeg ovčjeg i kozjeg mlijeka 40.501 maraka, uzgoj brojlera 59.070 maraka, za proizvodnju jednodnevnih pilića 29.966,20 maraka.

Uz navedeno iz županijskog proračuna je isplaćeno i 14.880 maraka novčane potpore za uzgoj koka nesilica za proizvodnju konzumnih jaja, te 51.289,30 maraka za nabavku mehanizacije.

Ovim potezom Vlada ŽZH nastavila je praksu isplate poticaja za poljoprivrednu proizvodnju u godini za koju su namijenjeni, što nailazi na podršku kod korisnika tih novčanih potpora.

Mate Šiljeg vlasnik OPG-a Šiljeg iz Ljubuškog, navodi kako su poticaji došli u pravo vrijeme za uzgajivače.

Upitan može li se danas u ŽZH-u živjeti od OPG-a, Šiljeg odgovara da može, i to upravo zahvaljujući poticajima.

Iskoristio bih priliku i zahvalio Vladi ŽZH, a posebno dopredsjedniku Vlade i ministru financija Toniju Kraljeviću, te ministru gospodarstva Dariu Sesaru što imaju razumijevanja prema poljoprivrednim proizvođačima i uzgajivačima, te između ostaloga i kroz novčane potpore podržavaju naš rad, kazao je Šiljeg.

Iz Vlade ŽZH podsjećaju kako su krajem lipnja i početkom srpnja iz županijskog proračuna isplaćeni poticaji za držanje pčelinjih društva u iznosu od 119.928 maraka, kao i financijska potpora za nabavu 80 plastenika za poljoprivrednike za što je izdvojeno 70.240 maraka.

Uz to, Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru isplaćeno je 19.338,94 maraka financijske potpore za izradu projekta “Analiza mogućnosti uspostave kratkih lanaca opskrbe hranom i digitalna tržnica”, dok je Gradu Ljubuškom Ministarstvo financija ZHŽ transferiralo sredstva u iznosu od 60.000 maraka za saniranje štete vlasnicima poljoprivrednih kultura koji su pretrpjeli materijalnu štetu na usjevima nastalu djelovanjem prirodne nesreće – mraza.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading