Select Page

ŽZH: Učenici ovih razreda morat će ići na obavezne sistematske preglede

ŽZH: Učenici ovih razreda morat će ići na obavezne sistematske preglede
Sistematski pregledi za učenike 5. i 8. razreda osnovnih škola i 1. razreda srednje škole bit će od obavezni u Županiji Zapanohercegovačkoj od sljedeće školske godine 2022./2023., potvrđeno je za portal Jabuka.tv.

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi zadužilo je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta prije mjesec dana da obavijeste škole, a svoja zaduženja dobile su i škole te domovi zdravlja.

Obavijestili smo škole da su obavezne napraviti popise svih učenika ciljanih razreda te da ih moraju imati spremne. Također, škole su dužne odrediti jednu osobu koja će biti nadležna za komunikaciju s domom zdravlja. Nadalje, dom zdravlja će napraviti plan i raspored termina sistematskih pregleda koji kreću najesen, rekli su za portal Jabuka.tv iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH.

Podsjećamo, do sada na području ŽZH nije bilo organiziranih sistematskih pregleda. Rađen je jedino sistematski pregled psiho-fizičkog stanja djece koji je obavezan prilikom upisa u prvi razred osnovne škole.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading