Select Page

BIHAMK: Ugažen snijeg, mokre ceste i jaki udari vjetra otežavaju promet u BiH

BIHAMK: Ugažen snijeg, mokre ceste i jaki udari vjetra otežavaju promet u BiH

Zbog ugaženog snijega na cesti obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnom pravcu Sarajevo-Rogatica na području Romanije.

Ugaženog snijega mjestimično ima i na ostalim dionicama u planinskim predjelima. U nižim predjelima cesta je pretežno mokra, a zbog nestabilnih vremenskih prilika savjetuje se oprezna vožnja prilagođenu trenutnom stanju na putevima. Na jake udare vjetra upozorava se u središnjim i jugozapadnim krajevima. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prijevojima.

Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno.

Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, prometuje se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Jednom trakom naizmjenično prometuje se i u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje su u tijeku sanacijski radovi.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana prometa za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na proemtnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Vecernji.ba

OGLASI

Loading