Select Page

Bjesni rat u Ukrajini. Ministar: Rusi su pogriješili i sad mijenjaju taktiku

Bjesni rat u Ukrajini. Ministar: Rusi su pogriješili i sad mijenjaju taktiku

TREĆEG dana ruske invazije na Ukrajinu vodi se teška bitka za Kijev, odjekuju eksplozije i čuje se pucnjava kako u gradu tako i u okolici. Najžešće borbe trenutno se vode u Vasilkivu, gradu 30 kilometara južno od Kijeva.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poziva ukrajinske oružane snage da preuzmu vlast u zemlji, dok istovremeno deseci tisuća Ukrajinaca pokušavaju pobjeći. Stanovnicima Kijeva je rečeno da pripreme Molotovljeve koktele, a predsjednik Volodimir Zelenskij prkosno se snimio na ulicama grada. 

Glavnim gradom danonoćno odjekuju eksplozije, a borbe se vode i u nizu drugih gradova.

Mađarska će podržati sve sankcije Europske unije protiv Rusije i neće ništa blokirati, rekao je premijer Viktor Orban, obrativši se novinarima s ukrajinsko-mađarske granice.

Ukrajinsko ministarstvo obrane priopćilo je kako je velik broj ruskih padobranaca poginuo nakon što su ukrajinske snage oborile avion koji je prevozio ruske padobrance kod Kijeva.

Sve više zemalja zabranjuje ruskim zračnim prijevoznicima da koriste njihov zračni prostor, a posljednja koja je najavila takav potez je baltička država Estonija, koja graniči s Rusijom.

Ostale baltičke države, Litva i Latvija, također se spremaju poduzeti korak, navodi se u izjavi litavskog ministra prometa Mariusa Skuodisa.

Zabrane su uvele i Poljska, Bugarska i Češka.

OGLASI

Loading