Select Page

ČOVIĆ: Netko zveckanjem oružjem podiže tenzije, volio bih znati zbog čega

ČOVIĆ: Netko zveckanjem oružjem podiže tenzije, volio bih znati zbog čega

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je kako je održavanje referenduma o Danu Republike odluka Narodne skupštine Republike Srpske i najdemokratskiji način izražavanja volje jednog naroda.

“Ono što su institucije BiH donijele, mora se uvažavati, o tome nema priče. Referendum će proći i drugi dan nitko neće spominjati više ovu temu. Oni koji izađu na referendum reći će šta misle o pitanju koje je postavljeno. Tko sam ja ili netko drugi da komentira što želi jedan narod?”, rekao je Čović novinarima na Plehanu u općini Derventa.

Čović kaže kako bi volio čuti dobar razlog zašto netko želi stvoriti tenzije u BiH.

“Netko želi stvoriti tenzije, zveckanje oružjem ili to čini na neki drugi način. Volio bih da čujem zbog čega to rade. Vjerujem da će se, nakon referenduma i lokalnih izbora, pričati o drugim temama koje će nas voditi u budućnost”, istaknuo je Čović.

On je naglasio da je EU budućnost BiH, bez obzira koliko ona u ovom trenutku bila nesavršena.

“Kada smo predali zahtjev za pristupanje 12. veljače, mnogi su sumnjali da imamo preduvjete za to. Trebalo nam je tri godine kako bismo usuglasili mehanizam kordinacije i došli do istog teksta, koji smo odmah usvojili”, dodao je Čović.

On kaže kako vjeruje da će do kraja iduće godine BiH dobiti kandidatski status i da će veoma brzo sa Srbijom ići ka EU.

OGLASI

Loading