Select Page

Dragan Čović najavio je kako će hrvatska predsjednica posjetiti BiH u sljedećem tjednu

Dragan Čović najavio je kako će hrvatska predsjednica posjetiti BiH u sljedećem tjednu

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Hrvatske Tomislav Karamarko i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović predsjedavali su zajedničkom sjednicom Predsjedništava HDZ-a i HDZ-a BiH. Dragan Čović najavio je kako će hrvatska predsjednica posjetiti BiH početkom sljedećeg tjedna, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Tomislav Karamarko izjavio je kako je HDZ BiH bratska stranka HDZ-u.

“Hrvatski narod živi u svoje dvije države, u svoje dvije domovine. Jako nam je stalo da u našoj domovini, koja se zove BiH, hrvatski narod bude ravnopravan, da implementira svoj konstitutivni status i u tome naši prijatelji imaju podršku, a ovo je javna manifestacija te podrške, rekao je Karamarko.

Predsjednik hrvatskog HDZ-a je izjavio kako zna da vodstvo HDZ-a BiH sudjeluje i sa bošnjačkom i sa srpskom stranom u vođenju politike u BiH.

“Mi ne možemo trpjeti da smo u BiH neravnopravan narod. Čović će anulirati tu neravnopravnost i ima našu podršku”, rekao je Karamarko.

Čović je izjavio kako je ovo četvrta zajednička sjednica predsjedništva u ovom sazivu HDZ-a.

“Nastojimo svoje djelovanje uskladiti prema potrebama i naših glasača i naših žitelja i s jedne i s druge strane granice. Vjerujem da ćemo se danas dotaći i tema ustroja vlasti u BiH”, kazao je Čović.

Suradnja sa srpskom ili bošnjačkom strankom predodređena je izbornim rezultatom, kazao je Čović te naglasio važnost suradnje sa predstavnicima vlasti u Republici Srpskoj u zaštiti tamošnjeg hrvatskog naroda.

Istaknuo je kako odlično surađuje i sa Bakirom Izetbegovićem te da uvažava sve legitimne predstavnike naroda u BiH.

Čović je jutros popio kavu sa predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović te izrazio nadu kako će u nekoliko narednih dana biti domaćini službene posjete hrvatske predsjednice Sarajevu te kako je sa radošću očekuju sva tri člana Predsjedništva.

Kazao je kako posjetu očekuje početkom narednog tjedna, te da se radi o prevažnoj posjeti za sve.

Svečano obilježavanje 25. obljetnice Prvoga općeg sabora HDZ-a održat će se večeras u Zagrebu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

OGLASI

Loading