Select Page

FOTO: Veličanstveni predizborni skup Kolinde Grabar Kitarović u Mostaru

FOTO: Veličanstveni predizborni skup Kolinde Grabar Kitarović u Mostaru

Skup kandidatkinje HDZ-a za predsjednicu RH Kolinde Grabar-Kitarović održan je u prepunoj velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače.

Naznočima se prvi obratio Slađan Bevanda, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar, a nakon njega i potpredsjednik HDZ BiH Mladen Bošković. Pozdravili su predsjedničku kandidatkinju u ime stranaka HNS-a, ali i u ime Dragana Čovića predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a BiH i člana predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda koji je bio odsutan zbog prijema kod Svetog Oca pape Franje u Vatikanu.

Hrvati iz Hrvatske i BiH su jedan narod

 

Nakon toga je prikazan osmominutni film o Kolindi Grabar-Kitarović, nakon čega je uz ovacije cijele dvorane izašla za govornicu i predstavila svoj izborni program.

Između ostaloga istaknula je kako su Hrvati iz Hrvatske i BiH jedan narod koji živi u dvije domovine. Posebno je naglasila kako se Hrvatska branila i u Mostaru, Kupresu, Vitezu i svim ostalim mjestima gdje žive Hrvati u BiH. Poručila je kako će se boriti za prava branitelja HVO-a te da će se kada postane predsjednica RH brinuti da Hrvati u BiH budu ravnopravni s ostala dva naroda što mora biti strateški cilj predsjednika Republike Hrvatske.

 

Skup je završio pjesmom “Moja domovina” koju je uglas pjevala čitava dvorana.

Foto: klix.ba i hercegovina.info

OGLASI

Loading