Select Page

GOLF: Kup BiH – pobjede Lamije Čehajić i Zorana Palamete

GOLF: Kup BiH – pobjede Lamije Čehajić i Zorana Palamete

U Posušju na igralištu Topala po prekrasnom vremenu odigran je KUP Bosne i Hercegovine u golfu. Sudjelovalo je 35 golfera iz Bosne i Hercgovine, Hrvatske i Crne Gore.

U muškoj konkurenciji, možemo slobodno reći, napokon, pobijedio je Zoran Palameta sa rezultatom 138 udaraca iz dva dana. Nije bio lako doći do ove pobjede jer je na kraju morao razigravati sa Samirom Smajićem zbog istog rezultata poslije 36 odigranih rupa. Zoran je imao više umješnosti i na kraju zasluženo osvojio prvo mjesto. Zanimljivost KUP-a BiH i dalje traje. Zadnjih 5 godina niko nije dva puta pobjedio barem kada su muški igrači u pitanju.

Treće mjesto zauzeo je Žarko Romić sa 139 udaraca iz dva dana. Pehare su još ponijeli: Tiho Parlov za četvrto mjesto (142 udarca) i Nedim Čehajić za peto mjesto (143). Zanimljivo je da je Nedim imao najbolju priliku da osvoji KUP BiH, ali je na 16-toj rupi drugog dana odigrao 10 udaraca i svi izgledi za osvajanje KUP-a su nestali.

Odličan teren, loši rezultati

Kod dama stara priča barem što se tiče pobjednice. Od 2012 godine Lamija Čehajić ne dozvoljava ni jednoj dami da ponese kući pehar najbolje na KUP-u BiH. Za pobjedu Lamija je odigrala 155 udaraca. Drugo mjesto osvojila je jedina učenica na KUP-a BiH, Lejla Bradić sa rezultatom od 167 udaraca. Poslije prvog dana igre Lejla je zaostajala za Lamijom za „samo“ dva udarca ali nedostatak iskustva udaljio je Lejlu od osvajanja prvog mjesta.

Treće mjesto osvojila je Jasna Šahbegović sa rezultatom 191 iz dva dana igre. Nagrade su uručili predsjednik GK Sarajevo Bahrudin Zjajo i predsjednik GK Posušje Veljko Lončar. Na kraju možemo reći da su rezultati lošiji od prošlogodišnjih i da je teren na Topali bio u odličnom stanju. Golf Savez Bosne i Hercegovine će u narednih 7 dana objaviti spisak svih plasiranih igrača za Masters-a 2014.

Čestitamo osvajačima pehara i Golf Savezu Bosne i Hercegovine na organizaciji KUP-a BiH.

golfklupposusje.net

OGLASI

Loading