Select Page

Građani BiH potvrdili – Meggle je prvak mliječne industrije u BiH

Građani BiH potvrdili – Meggle je prvak mliječne industrije u BiH

Veliko istraživanje koje je tokom mjeseca prosinca provela agencija Ipsos potvrdilo je da se, kada su mliječni proizvodi u pitanju, građani Bosne i Hercegovine najradije opredjeljuju za brand Meggle.

Rezultati pokazuju da među deset najzastupljenijih proizvođača mliječnih proizvoda prisutnih na tržištu BiH, Meggle uvjerljivo drži prvo mjesto kao najprepoznatljiviji, najkorišteniji, najomiljeniji i najkupovaniji brand.

Preko tisuću ispitanika

Preko tisuću ispitanika iz cijele BiH, koji predstavljaju uzorak demografske strukture naše zemlje, odgovaralo je na pitanja koja se tiču prepoznatljivosti, prehrambenih navika, razloga za kupovinu i stava prema određenim proizvodima.

Ispitanici cijene Meggle kao veoma pouzdanu marku dokazane visoke kvalitete. Osim svojstava samih proizvoda, ispitanici ističu i pozitivne osobine samog branda. Uz ime Meggle ispitanici su najčešće vezali pojmove: kvalitet, sigurnost, pouzdanost, mlijeko, domaći proizvod, okus.

Širom Bosne i Hercegovine, kako u velikim tržnim centrima, tako i u malim prodajnim objektima, Meggle proizvodi nalaze se u svakoj potrošačkoj korpi. Najpopularniji Meggle proizvodi su mlijeko, maslac, vrhnje, tečni jogurt i vajkrem.

Jadranka-Penava-Generalna-direktorica-kompanije-Meggle-BiH

Zanimljivo da je među ispitanicima bilo čak 40% onih koji redovno koriste preko sedam Meggle proizvoda. Od toga, više od pola čine najvjerniji potrošači u čijim se domaćinstvima koriste artikli iz svih kategorija mliječnih prozvoda.

Kontinuirano podizanje kvalitete

“Građani Bosne i Hercegovine rekli su svoje i potvrdili zašto je Meggle lider na tržištu. Ovakvi rezultati istraživanja nas obavezuju da kontinuiranim podizanjem kvalitete, ulaganjem u domaće sirovine , brigom za napredak domaće proizvodnje, usavršavanjem svojstava naših proizvoda, te dvosmjernom komunikacijom s potrošačima i poštovanjem njihovih potreba sačuvamo vodeću poziciju i povjerenje kupaca“, izjavila je Jadranka Penava, generalna direktorica kompanije Meggle BIH.

Danas mljekara Meggle iz Bihaća posluje s nekoliko tisuća kooperanata, a dnevno preradi preko 150.000 litara mlijeka. Kompanija Meggle ubraja se u red najpoželjnijih poslodavaca u BiH, a njen uspjeh počiva na korištenju najkvalitetnije domaće sirovine i zahtjevnih evropskih standarda u tehnologiji prerade i kontroli kvalitete.

Opredjeljenje Megglea da svojim poslovanjem gradi bolje društvo, a kvalitetnim domaćim proizvodima doprinosi zdravlju i zadovoljstvu potrošača najbolje odražava korporativni slogan – „na svu sreću“!

radioposusje.ba

OGLASI

Loading