Select Page

Hrvatski ministri u Vladi Federacije BiH opet preglasani

Hrvatski ministri u Vladi Federacije BiH opet preglasani

Vlada Federacije BiH je na sjednici u Sarajevu donijela odluku o izdvajanju 80 tisuća KM za organiziran doček Nove godine u Sarajevu. Odluka je donesena na prijedlog Edite Đapo (SBB) federalne ministrice okoliša i turizma.

Sredstva će biti osigurana iz Transfera drugim razinama vlasti i fondovima, a u odluci je navedeno kako su sredstva izdvojena u svrhu razvoja turizma. Dakle, resorno je ministarstvo doček Nove godine u Sarajevu, uz nastupe glazbenika iz BiH i regije, prepoznalo kao turistički brend, ali samo u Sarajevu. Ostale općine i gradovi koji imaju organiziran Doček nove godine, čak i dulju tradiciju od Sarajeva, ili bilo kakav drugi sadržaj vezan uz božićne blagdane za ministricu Đapo, njezine stranačke kolege iz SBB-a kao i ministre iz SDA, nisu događaji koji bi mogli privući turiste niti svojim sadržajima predstavljaju dio turističke ponude Federacije BiH. Na to su upozorili ministri iz HDZ-a BiH koji nisu dali potporu donošenju ovakve odluke.

„Mislim da trebamo voditi računa i o ostalim gradovima koji imaju organiziran doček Nove godine kao i neke druge sadržaje poput Zimskog grada, a koji su također posjećeni“, istaknula je Zora Dujmović (HDZ BiH), ministrica kulture i sporta u Vladi Federacije BiH.

Da bošnjačkoj većini protivljenje hrvatskih ministara bilo kojoj odluci, bez obzira na njezinu važnost ne znači skoro ništa, potvrdilo se i ovom prilikom te su hrvatski ministri ponovno preglasani.

„Tražim da se u službenom izvješću sa sjednice navede da smo opet preglasani“, kazala je prilikom rasprave Jelka Milićević (HDZ BiH), ministrica financija i dopredsjednica Vlade Federacije BiH.

Informacije o preglasavanju hrvatskih ministara u službenom izvješće Vlade Federacije BiH sa sjednice nije bilo. Uz SBB-ovu ministricu turizma Editu Đapo, za odluku o izdvajanju sredstava za doček nove godine u Sarajevu posebno se zauzeo i Aljoša Čampara(SDA), ministar unutarnjih poslova F BiH. Čampara je doček Nove godine u Sarajevu usporedio sa sličnim događajima u glavnim gradovima zemalja regije, poput Zagreba. No, potpuno je ignorirao činjenicu da se takvi događaji financiraju uglavnom iz gradskih proračuna.

Vlada Federacije BiH usprkos tomu odlučila je pomoći Gradu i Kantonu Sarajevo koji imaju daleko najveće Proračune od svih gradova i županija, odnosno kantona u Federaciji BiH da organiziraju doček Nove godine i to iz transfera drugim razinama vlasti. Pojednostavljeno rečeno, uzeli su od daleko siromašnijih općina i županija i dali najbogatijem Gradu i Kantonu u Federaciji BiH.

Vecernji.ba

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading