Select Page

Imali smo i najliberalnije mjere u Federaciji BiH, slijedilo je preko 300 hospitaliziranih u jedan dan

Imali smo i najliberalnije mjere u Federaciji BiH, slijedilo je preko 300 hospitaliziranih u jedan dan

Skijališta u BiH nemaju stroge epidemiološke mjere a tamo su brojni Hrvati ovih dana, uživaju na snijegu ali i druženju, što je dodatna opasnost za širenje zaraze – izvijestio je iz Mostara novinar Miljenko Karačić. 

A brojke su zabrinjavajuće, kaže.

-Od 24. prosinca do danas brojimo 10.500 novozaraženih u BiH, u prosjeku 980 dnevno.

O stanju u susjednoj BiH i koliko je za to zaslužna nova varijanta omikrona govorila je i Svjetlana Grčić, voditeljica COVID bolnice u Mostaru.

-Zadnja dva tjedna došlo je do porasta broja zaraženih i hospitaliziranih. Broj zaraženih je rekordan, prije dva dana bilo ih je preko 1500. Imali smo i najliberalnije mjere u Federaciji BiH, slijedilo je preko 300 hospitaliziranih u jedan dan – izjavila je.

U njihovoj je bolnici, kaže, veći broj bolesnika s teškom slikom, ali je manje onih u kritičnom stanju. Prosječna dob oboljelih je oko 70 godina, uglavnom bolesnici s komorbiditetima.

-Na žalost, kod nas je nizak cijepni status, omikron je lakši u prijenosu među ljudima, tu su i dodatne brojne virusne infekcije koje se pridružuju i donose komplikacije. Svakodnevno dolazi i do porasta broja bolesnika druge etiologije. Velik je i broj oboljelih među zdravstvenim radnicima ali uspijevamo se organizirati – naglasila je te istaknula da je jedini izlaz cijepljenje u većem broju.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading