Select Page

Koalicija stabilna, neće doći do razlaza na razini države ili Federacije

Koalicija stabilna, neće doći do razlaza na razini države ili Federacije

Predstavnici stranaka koje čine koaliciju na razini Bosne i Hercegovine sastali su se danas u zgradi Predsjedništva BiH, a na sastanku je zaključeno da je koalicija stabilna i da neće doći do razlaza na razini države ili Federacije BiH.

Sastali su se čelnici tri stranke, Stranke demokratske akcije (SDA), Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Saveza za bolju budućnost (SBB) te koalicije stranaka iz Republike Srpske, Saveza za promjene (SzP). Sastanku su nazočili i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić te ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović novinarima nakon sastanka je kazao da je koalicija stabilna i da neće doći do razlaza, a da koalicija SDA i SBB nema alternativu.

– Odnosi između mene i Radončića su hladni, nismo razgovarali i vjerojatno nećemo, ali mi nismo u koaliciji zbog Izetbegovića niti Radončića nego zbog države kojoj treba iole stabilna koalicija, a to bez suradnje SDA i SBB neće ići i samo nas ta činjenica drži stabilnim – naglasio je Izetbegović.

Dodao je da su koalicijski partneri na razini države na sastanku razgovarali o akcizama na gorivo i alkoholna pića.

– Razgovarali smo o kadrovskim rješenjima, to je odavno u zastoju. Vrijeme je i da pojeftine lijekovi. Također, dogovoreno je da olakšamo gospodarstvu da naplata PDV-a bude pomaknuta s 10. u mjesecu do kraja mjeseca – istaknuo je Izetbegović.

vecernji.ba

OGLASI

Loading