Select Page

Kremlj vidi prostor za nastavak dijaloga sa Sjedinjenim Državama

Kremlj vidi prostor za nastavak dijaloga sa Sjedinjenim Državama

Kremlj je u četvrtak objavio da ima prostora za nastavak dijaloga sa Sjedinjenim Državama, ali i naveo da je posve jasno da Washington u pisanom odgovoru Moskvi nije uvažio glavne sigurnosne zahtjeve Rusije.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Moskva neće žuriti s donošenjem zaključaka nakon što je SAD u srijedu službeno odgovorio na njihove prijedloge izmjena posthladnoratovskih sigurnosnih aranžmana u Europi. 

Uspoređujući napetosti na kontinentu s Hladnim ratom, Peskov je rekao da će Moskvi trebati vremena da razmotri američke odgovore. 

Dodao je da je u interesu i Moskve i Washingtona nastavak dijaloga, ali je napomenuo da primjedbe SAD-a i NATO-a o neprihvatljivosti glavnih ruskih zahtjeva ne ostavljaju puno prostora za optimizam. 

Na temelju onoga što su jučer rekli naši kolege, potpuno je jasno da po pitanju glavnih kategorija navedenih u tim nacrtima dokumenata…ne možemo reći da su naša mišljenja uzeta u obzir ili da je iskazana spremnost da se naše zabrinutosti uzmu u obzir”, rekao je Peskov.

“No nećemo žuriti sa zaključcima”, dodao je. 

Odvojeno je najviši ruski diplomat rekao da postoji nada da se započne ozbiljan dijalog, ali samo o sporednim pitanjima, a ne o onim temeljnim, objavile su ruske novinske agencije.

Predsjednik Vladimir Putin odlučit će o idućim koracima Rusije s obzirom na pisane odgovore SAD-a i NATO-a koji su uručeni u srijedu, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, prenose agencije.

VL

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading