Select Page

Mjesna zajednica Poklečani iz Posušja realizirala projekt opremanja dječjeg igrališta u sklopu dječjeg vrtića Rakitno

Mjesna zajednica Poklečani iz Posušja realizirala projekt opremanja dječjeg igrališta u sklopu dječjeg vrtića Rakitno

Rakitno je naseljeno mjesto u Općini Posušje na prosječnoj nadmorskoj visini od 900 metara. Naseljeno mjesto ima oko 1500 stanovnika/ca koji žive na području dvije mjesne zajednice, Poklečani i Sutina.

Kroz mjesnu zajednicu Poklečani prolazi magistralna cesta Posušje-Jablanica, a veći dio mjesne zajednice je nenaseljen i nalazi se u prostoru Parka prirode Blidinje kao i najviši vrh planine Čvrsnice, Pločno 2228 mnv.

Mjesna zajednica Poklečani je prije dvije godine započela sa realizacijom projekta izrade vrtića u sklopu prostora osnovne škole Ante Brune Bušića u Rakitnu. Radovi su trajali nepune dvije godine i Vrtić „Veseli školarac“ je započeo sa radom 01.09.2021. godine ali bez vanjskog dijela vrtića, igrališta za djecu.

„Javni poziv za prijedloge projekata mjesnih zajednica i lokalnih organizacija civilnog društva u okviru „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“, vodstvo mjesne zajednice Poklečani je prepoznalo kao priliku da apliciramo za projekat dječjeg igrališta i zaokružimo cijelu priču u vezi kreiranja boljih uvjeta za djecu na području Rakitna.“, kazali su iz MZ Poklečani.

U drugoj polovici osmog mjeseca ove godine započela je izrada vanjskog dijela vrtića tj. pripremnih radova na dječjem igralištu.

Na igralištu su montirana igračke: kula sa toboganom, ljuljačka, tunel za provlačenje, vrtuljak te je kao podloga postavljeno 50 m2 antistres zaštitne gume.

Projekt „Opremanje dječjeg igrališta namijenjenog za vrtić“ završen je 30.9.2021. Ukupna vrijednost projekta je 9.635,90 KM. Mjesna zajednica Poklečani i Općina Posušje su financijski doprinijeli projektu u iznosu 3.941,10 KM, podgrant sredstva su 5.344,80 KM, a volonterski doprinos u vrijednosti 350,00 KM.

Vrtić i dječje igralište su od iznimne važnosti za sve stanovnike Rakitna. Implementacijom projekata za dobrobit zajednice, MZ Poklečani su olakšati djeci odrastanje, a roditeljima organizaciju vremena radi prijevoza jer će sada djeca moći kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme na otvorenom.

Osnaživanjem kapaciteta mjesnih zajednica i uključivanjem aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama.

Projekt „Opremanje dječjeg igrališta namijenjenog za vrtić“ mjesne zajednice Poklečani iz Posušja realiziran je u okviru projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID.

OGLASI

Loading