Select Page

NAČELNIK BAGO URUČIO 100 ZAŠTITNIH VIZIRA DOMU ZDRAVLJA POSUŠJE

NAČELNIK BAGO URUČIO 100 ZAŠTITNIH VIZIRA DOMU ZDRAVLJA POSUŠJE

Diljem Bosne i Hercegovine vlada nestašica zaštitnih maski zbog velike potražnje uzrokovane strahom od pandemije CORONA virusa te su maske postale najtraženija roba. Stoga su djelatnci Logističkog centra općine Posušje skupa s tiskarom Olovka odlučili dati svoj obol u borbi protiv COVID-a 19 izradom zaštitnih vizira koji će služiti najprije zaštiti medicinskih radnika, ali i ostalih žitelja Posušja. Iako liječnici nose maske, postoji velika mogućnost da se zaraze zbog kihanja ili kašljanja pacijenta, a naši viziri ih štite od takve vrste zaraze jer onemogućuju kapljični kontakt pacijenta i zdravstvenog djelatnika te štite usta, nos i oči od virusa. Također ih je moguće koristiti duži vremenski period jer se mogu dezinficirati.
Pojedini tehnički fakulteti već su krenuli s izradom vizira za medicinsko osoblje putem 3D printera. Pozdravljamo i podržavamo sve napore u borbi s CORONA virusom, no izrada vizira tim načinom je vrlo spora te je potrebno po nekoliko sati kako bi printer zgotovio jedan proizvod, a našim načinom proizvodnje za samo jedan dan uspješno je napravljeno sto vizira.
Načelnik Bago je prilikom večerašnjeg uručenja vizira kazao: „Nadam se kako će ovaj kreativni rad barem malo doprinijeti zaštiti, najprije naših zdravstvenih djelatnika, ali i svih naših žitelja jer vizire planiramo dostaviti i djelatnicima posuških trgovina koji ih još nisu uspjeli nabaviti, a koristiti će ih i naši djelatnici u radu sa strankama.“
Ravnatelj Doma zdravlje Posušje, gosp. Ivica Ćorić skupa s dežurnim medicinskim osobljem zahvalio se na donaciji i kazao kako je svaka oprema dobrodošla jer su medicinski djelatnici najizloženiji i prvi na udaru epidemije CORONA virusa.
Ovih dana svi smo udruženi u borbi protiv nevidljivoga, ali opasnoga neprijatelja čemu svjedoči i izrada ovih zaštitnih vizira. Iskreno se nadamo kako će nam oni što kraće trebati, a do tada poručujemo: ODGOVORNO ZA NAŠE POSUŠJE!

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading