Select Page

NAJAVA: Predavanja o utjecaju ekrana na mozak djece

NAJAVA: Predavanja o utjecaju ekrana na mozak djece

Svakodnevno se imamo priliku susresti s nizom poteškoća kako kod djece tako i kod odraslih koji su posljedica pretjerane izloženosti ekranima.

Stručnjaci koji rade s djecom primjećuju sve više djece u svojim ordinacijama koje imaju poteškoće koje s mogu povezati s pretjeranom izloženosti ekranima. Stoga Zajednica žena Hrvatske demokratske zajednice BiH – općinski odbor Posušje u suradnji s općinom Posušje organiziraju niz predavanja u našoj općini s ciljem upoznavanja roditelja, nastavnika ali i djece o opasnostima koje dolaze iz ekrana. Predavanja će se održati po sljedećem rasporedu:

U srijedu, 14. studenoga u OŠ Vranić u 11.45 sati,
U četvrtak, 15. studenog u OŠ Ante Brune Bušića u Rakitnu u 12.40 sati, ali i u večernjim satima u kinodvorani Posušje s početkom u 18 sati,
U petak 23. studenog u OŠ Franice Dall’era u Viru s početkom u 12.30 sati, te ponovo u kinodvorani u Posušju s početkom u 18 sati.

Posjetitelji će imati priliku čuti o brojnim opasnim posljedicama za razvoj djece na koji utječe svaka vrsta izloženosti ekranima, pametnim telefonima i igricama. Cilj je informirati roditelje i stručnjake o svim mogućim negativnim posljedicama ovog trenda za njihovu djecu, ponuditi im savjete kako doskočiti problemu, ali i nove mogućnosti tretmana različitih oblika poteškoća kod djece.

OGLASI

Loading