Select Page

Nastavlja se ekološki projekt “Edukacijom do čistog okoliša” koji vode fantastične žene

Nastavlja se ekološki projekt “Edukacijom do čistog okoliša” koji vode fantastične žene

Odrađena je druga u nizu edukacija u sklopu projekta „ Edukacijom do čistog okoliša“. Provedena je u dječijem vrtiću Bajka, gdje je sudjelovalo sedamdesetero djece.

Prvi dan edukacije djeca su upoznata s osnovnom okolišnom terminologijom, te pravilnom načinu selektiranja otpada, kroz prezentaciju, tematski crtić, eko kviz te bojanku.

Drugi dan edukacije odrađena je eko radionica s ciljem da pokažemo da otpad nije smeće, te da ga možemo ponovno upotrijebiti u korisne svrhe. Kroz projekt vrtić je dobio komunalnu opremu u vidu kreativnih koševa za selektirani otpad u obliku medvjedića i delfina.

Koševi medvjedića financirani su od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ZŽH. Dok su koševi delfina financirani od strane tvrtke Weltplast d.o.o.

Edukaciju djece uz voditeljice projekta, provodili su i predstavnici tvrtke Weltplast d.o.o. na čelu s gospođom Marijanom Širić Sabljo te Anđelkom Mandurić.

Cilj je da djeca uoče što nepravilno odložen otpad čini našem okolišu, te da je pravilno zbrinut otpad sirovina u narednom proizvodnom procesu.

Svrha samog projekta je kroz razne edukativne eko programe povećati odnosno ojačati javnu ekološku svijest o upravljanju otpadom i ovakvim pristupom povećati postotak razvrstavanja otpada unutar općine Posušje.”

Voditeljice projekta,Josipa Bakula, Marina Jakovljević i Petra Bakula, Dječji vrtić Bajka i Weltplast

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading