Select Page

Očuvati koaliciju s SBB i riješiti sva otvorena pitanja prije izbora

Očuvati koaliciju s SBB i riješiti sva otvorena pitanja prije izbora

U Sarajevu je jučer održan sastanak najužeg rukovodstva SDA i HDZ-a BiH predvođenih predsjednicima stranaka Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, piše Večernji list BiH.

Problemi u funkcioniranju

Ono što zabrinjava lidere stranaka, prema riječima predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, je činjenica da se primiču lokalni izbori. – Ne bi nam se smjelo dogoditi da sve što radimo stavimo u funkciju izbora jer bojim se da nećemo postići daljnju dinamiku koju smo zacrtali planom o europskom putu i NATO te uopće reformama u BiH – naglasio je Čović.

“Presporo radimo stvari i presporo se dogovaramo. Ako želimo ozbiljne zamahe i ozbiljno stabilizirati odnose u FBiH, onda to moramo pokazati na djelu funkcioniranjem vlasti”, istaknuo je Čović nakon sastanka. Idućih dana planirani su razgovori i o državnoj razini vlasti kako bi se uspješnije i brže provodile dogovorene aktivnosti.

– Želimo ohrabriti predstavnike SBB-a da budu zajedno s nama na svim razinama vlasti. Što se tiče našeg odnosa, ne vidim mu alternative – poručio je Čović.

“Očito imamo problema u funkcioniranju. Mislim da smo ovim sastankom otvorili put prema rješavanju svih pitanja između dviju stranaka”, rekao je u izjavi za medije Marinko Čavara, predsjednik FBiH, nakon sastanka i dodao kako se razgovaralo i o statusu grada Mostara.

“Mislim da je blizu rješenje za grad Mostar, i to u smislu da na neki način grad ostane jedinstven, a riješe se strahovi bilo kojeg naroda”, dodao je Čavara. O SBB-u se razgovaralo i kada je bilo govora o procesima u Federaciji BiH.

Dogovori prije sjednica

Rekao je da ima informaciju da Klub zastupnika SBB-a u Parlamentu FBiH ne bi trebao bojkotirati rad zakonodavne vlasti u FBiH.

“Vjerujem da ćemo ubuduće prije sjednica rješavati bilo koje pitanje koje se tiče rada Parlamenta FBiH i ostalih institucija”, kazao je. – Neke stvari ne idu dovoljno brzo i dobro. Samo iskrenim razgovorom se mogu popraviti. Brže treba realizirati zakone i investicije jer stoje sredstva za investicije.

Na sastanku s HDZ-om bilo je govora i o kadrovskim rješenjima te je dogovoreno da će se na idući sastanak pozvati i predstavnici SBB-a, rekao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Sastanku su jučer nazočili i drugi stranački dužnosnici uime SDA i HDZ-a BiH na razini FBiH, a cilj razgovora je uspostava bolje suradnju na razini FBiH kako bi se mnogi započeti procesi.

veecrnji.ba

OGLASI

Loading