Select Page

Održana prva večer folklora u Viru

Održana prva večer folklora u Viru

U sklopu kulturno-zabavne i športske manifestacije Posuško lito 2019. Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Vrisak ovoga je petka, 9. kolovoza 2019. s početkom u 20:00 u dvorištu OŠ Franice Dall’era u Viru bilo domaćin kulturno-zabavnoga programa pod nazivom “Počini, oduši, košulju osuši!”.

U programu su nastupila folklorna društva iz Hrvatske i BiH, klapski pjevači, tamburaši i Ivica Bago. Publika se odazvala u velikom broju, tako je prostran prostor u dvorištu ispred lijepo uređene središnje osnovne škole Franice Dall’era u Viru do posljednjega mjesta bio ispunjen što posjetiteljima, što izvođačima i članovima društva domaćina, ali i predstavnicima sponzora koji su potpomogli organizaciju ove Prve večeri folklora u Viru u organizaciji HKUD-a Vrisak, kojim je društvo obilježilo svoju drugu obljetnicu djelovanja.

Osim u folkloru, glazbi i pjesmama, dobroj atmosferi uz jelo i piće pridonijela je i tombola koja je ponudila još jedno dodatno iščekivanje i, naravno, radost dobitnicima nagrada.
Program je započeo uz himnu Lijepa naša u izvedbi klape Zvizdan iz Posušja. Istaknuvši kako društvo okuplja 70-tak članova, među kojima su najbrojnija djeca, predsjednica društva Dijana Galić u svom je obraćanju, između ostalog, zahvalila roditeljima koji su sudjelovali u osnivanju društva te povjerili svoju djecu društvu, gdje se uče čuvanju tradicije i običaja hrvatskog naroda kroz pjesme i plesove.

„Zahvaljujem također i Općini Posušje koja od samoga početka pomaže djelovanju i napretku društva“, istaknula je gospođa Galić zahvalivši sudionicima i posjetiteljima koji su izdvojili svoje vrijeme i svojim dolaskom podržali održavanje ove manifestacije.

Večer folklora je prigodnim pozdravnim riječima otvorio načelnik Općine Posušje Branko Bago, podijelivši svoje zadovoljstvo zbog održavanja ovoga programa.

Zadovoljstvo i radost tijekom Večeri dijelili su gostujući i domaći izvođači zajedno s publikom.

Skupina mladih HKUD Vrisak, Vir izvela je završno kolo iz opere Ero s onoga svijeta skladatelja Jakova Gotovca. Uz plesačku skupinu domaćina stajali su hajduci, članovi Hajdučke družine Mijata Tomića iz Tomislavgrada. Prikazivanju bogatstva hrvatske kulturne baštine pridonio je nastup KUD-a Sv.Ivan Krstitelj, Gorica koji su se pridružili ovoj večeri folklora stigavši iz Zadrske županije, općina Sukošan.

Uigrana ekipa djevojaka HKUD-a Crvenice, Tomislavgrad pokazala je raskoš sklada, talenta i folklornog umijeća. Iskustvo članova HKUD-a Tihaljina donijelo je opet jedan novi pečat važnosti ovakvih događaja, HKUD Rodoč, Mostar izvedbom poskočice Linđo pokazao je složenost pokreta i vještinu izvedbe, razgalivši srca svih prisutnih. Za kraj nastupa folkloraša nastupila je najmlađa skupina društva domaćina izvevši splet hercegovačkih kola.

Klapa Zvizdan Posušje, koja svojim nastupima uveličava mnoge događaje, nastupila je još u dva navrata izvevši po dvije pjesme. Zabavi i dobroj atmosferi pridonio je svojim nastupom Ivica Bago, kao i Tamburaški sastav Forte iz Posušja, koji je i nakon završetka službenog dijela programa uveseljavao prisutne.

Podupirateljima, posebno onima koji su najviše pridonijeli radu društva uručene su zahvalnice kao i svim izvođačima. Ovaj je program pokazao još jedanput koliko se bogatstvo krije u našoj kulturnoj baštini i starim običajima našega naroda. To je samo potvrda više da se ove večeri nastave i ubuduće.

Općina Posušje

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading