Select Page

OMOGUĆEN ULAZ HRVATSKIM DRŽAVLJANIMA IZ BIH U REPUBLIKU HRVATSKU, ČEKA SE UKIDANJE SAMOIZOLACIJA FSCZ

OMOGUĆEN ULAZ HRVATSKIM DRŽAVLJANIMA IZ BIH U REPUBLIKU HRVATSKU, ČEKA SE UKIDANJE SAMOIZOLACIJA FSCZ

Na sjednici Nacionalnog stožera civilne zaštite održanoj 9. svibnja 2020. godine donesena je Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. (https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20o%20izmjenama%20i%20dopuni%20Odluke%20o%20privremenoj%20zabrani%20prelaska%20preko%20grani%C4%8Dnih%20prijelaza%20RH.pdf)

Prema ovoj Odluci hrvatski državljani koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj ili u drugim zemljama moći će ulaziti u Republiku Hrvatsku iz osobnih razloga. Više neće biti obvezna mjera samoizolacije.

Sada preostaje Federalnom stožeru civilne zaštite da ukine mjeru samoizolacije pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu, te da se na taj način hrvatskim državljanima koji imaju prebivalište u Bosni i Hercegovini omogući nesmetano kretanje u Republiku Hrvatsku i povratak u Bosnu i Hercegovinu. Očekujemo da će se u što skorije vrijeme donijeti navedena Zapovijed Federalnog stožera civilne zaštite.

OGLASI

Loading