Select Page

Otvoren MOFF

Otvoren MOFF

Projekcijom filma ‘Mrtve ribe plivaju na leđima’ u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača sinoć je otvoreno 10. izdanje Mostar Film Festivala.

Projekciji, koja je bila zatvorenog tipa, prisustvovala je ekipa filma ne čelu s redateljem Kristijanom Milićem, scenaristom Josipom Mlakićem, producentom i protagonistom filma Slavenom Knezovićem.
‘’Ogromna je čast ali prije svega i trema večeras ovdje pred vama, jer mi je stalo kako ćete primiti film koji smo snimali ovdje i za vas. Gledajući unatrag s ponosom vidim proteklih deset godina Festivala, te se nadam kako ću isto moći reći za još deset godina’’, rekao je to u pozdravnom govoru direktor MOFF-a i čelni čovjek udruge Oktavijan, Slaven Knezović.

Priznanja

Na svečanoj ceremoniji otvaranja, upriličenoj prije same projekcije, uručena su posebna priznanja – Stablo ljubavi, Lazaru Ristovskom i Draganu Despotu, koji je istaknuo kako mu je posebna čast primiti ovakvu nagradu u svom gradu. Prva večer Mostar Film Festivala nastavila se druženjem uz mostarski bend Zoster u festivalskom ozračju u Golden pubu.

Najava za petak 25. studenog

U petak, 25. studenog već od 11 sati kreću filmska druženja uz glumce Dragana Despota, Dražena Mikulića i književnika Josipa Mlakića. U programu ‘Dječji klasici’ bit će prikazan film ‘Šegrt Hlapić’, program ‘Docuspectre’ donosi dokumentarac ‘Druga obitelj’ dok će u natjecateljskom programu biti prikazani filmovi ‘Dnevnik mašinovođe’ i ‘S one strane’.

Inače, 10. MOFF trajat će do 30. studenog u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

posusje.net

OGLASI

Loading