Select Page

Parlamentarci pregovaraju s braniteljima koji prosvjeduju

Parlamentarci pregovaraju s braniteljima koji prosvjeduju

U zgradi Federalnog parlamenta, uporedo s izvanrednom sjednicom Zastupničkog doma, traju odvojeni razgovori grupe parlamentaraca s “predstavnicima nezadovoljnih razdvojačenih branitelja”, koji od jutros protestuju ispred zgrade Parlamenta.

Kako je Feni uoči početka ove sjednice izjavio zastupnik Jozo Bagarić, koji je na čelu te parlamentarne grupe, na sastanku će biti analizirani zahtjevi branitelja i predstavljene aktivnosti koje se i dosad provode radi poboljšanja statusa braniteljske populacije. Prosvjed stotinjak razdvojačenih branitelja održan je ispred zgrade Parlamenta i jučer, kada je nakratko došlo do eskalacije i sukoba s policijom. Osiguranje je zbog toga evakuiralo zastupnika iz objekta, a prosvjednici su se razišli kasno popodne.

Zbog ovih događaja, jučer nije započeta najavljena izvanredna sjednica Zastupničkog doma u čijem dnevnom redu nema točaka vezanih za braniteljsku problemtiku. Ta sjednica je počela danas oko 12.30 sati, a prosvjed dosad protiče mirno. Kao i jučer, u zgradi je pojačano prisustvo specijalne policije, kao i na platou.

vecernji.ba

OGLASI

Loading