Select Page

Šok zbog izbora najboljeg hrvatskog sportaša: Kako je Čilić ostao bez nagrade?

Šok zbog izbora najboljeg hrvatskog sportaša: Kako je Čilić ostao bez nagrade?

Nakon što je Hrvatski olimpijski odbor dodijelio nagrade za najbolje sportaše u 2014. godini, mnogi se ne prestaju čuditi.

Možemo slobodno reći kako je odluka HOO-a da nagradu za najboljeg sportaša u 2014. dodijeli Ivici Kosteliću pomalo šokantna. Olimpijsko srebro bio je veći uspjeh za HOO od osvajanja prvog Grand Slama nekog hrvatskog tenisača još od Goranove pobjede u Wimbledonu prije 13 godina.

U HTS-u ogorčeni

Svoje ogorčenje ovakvom odlukom HOO-a izrazio je i Hrvatski teniski savez čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

”Hrvatski teniski savez je neugodno iznenađen rezultatom izbora Hrvatskog olimpijskog odbora za najboljeg sportaša u 2014. godini, odnosno činjenicom da je naš Marin Čilić ostao bez trofeja za sezonu tijekom koje je ostvario vrhunske rezultate. Kruna među njima bio je trijumf na US Openu, što je globalno jedno od najvećih dostignuća uopće u svijetu sporta.

Naše razočaranje ni na koji način ne umanjuje naš respekt prema uspjesima Ivice Kostelića u 2014. godini, posebice osvajanje srebrne medalje na ZOI u Sočiju, kao ni ukupnu sportsku karijeru, na čemu mu od srca čestitamo.

Jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta

Ipak, pobjeda Marina Čilića na US Openu bio je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta ne samo ove godine, nego uopće. No, iznenađujuće, nije bila dovoljna za osvajanje ove nagrade. Marin je jedan od rijetkih tenisača tijekom posljednjih deset godina izvan trojca Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković koji je osvojio naslov na Grand Slam turniru.

Njegov veličanstveni trijumf u New Yorku bio je iznimno cijenjen kako u Hrvatskoj, tako i globalno. Gotovo da nije bilo medija koji nije objavio priču o Marinovom uspjehu i na taj način promovirao Hrvatsku kao zemlju talentiranih sportaša.

Hrvatski olimpijski odbor nažalost nije ovom prilikom prepoznao vrijednost uspjeha Marina Čilića, iako prema pravilniku o dodjeli nagrade za najboljeg sportaša s ovakvim uspjehom nikad nitko dosad nije bio zakinut. Zato smo uvjerenja da je ovaj put HOO napravio ozbiljan propust.

S poštovanjem,

HTS”

OGLASI

Loading