Select Page

PORUKA S PRISEGE Čović: Put BiH ka EU i NATO-u ide preko Hrvatske

PORUKA S PRISEGE Čović: Put BiH ka EU i NATO-u ide preko Hrvatske

Naš put ka Europskoj uniji, ka NATO-u ide preko Hvatske ka Bruxellesu– kazao je za televiziju N1 član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, nakon nakon polaganja predsjedničke prisege predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Dodao je kako Bosni i Hercegovini jednostavno treba Republika Hrvatska, Zagreb, predsjednica Republike Hrvatske kao netko “tko će nam pomoći da lakše razumijemo neke odnose i u tom demokratskom svijetu i da što prije postanemo pridružena članica Europske unije”.

“Veselim se što sam ovdje. Sva tri člana Predsjedništva pratili smo svaku riječ Kitarović i podržavamo sve što je kazala. Poruka je bila veličanstvena!”, kazao je Čović.

Svečanom polaganju predsjedničke prisege u Zagrebu prisustvuju i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Nova predsjednica Hrvatske je u svom govoru, pored ostalog istaknula i da Bosnu i Hercegovinu vidi kao državu tri jedankopravna konstitutivna naroda i o tome će posebno skrbiti.

poskok.info

OGLASI

Loading