Select Page

POSEBAN POZITIVAN NABOJ U GRADCU: Hrvatski branitelji i Gračani uz HDZ BiH i koaliciju HNS-a

POSEBAN POZITIVAN NABOJ U GRADCU: Hrvatski branitelji i Gračani uz HDZ BiH i koaliciju HNS-a

Treći predizborni skup u organizaciji Općinskog odbora HDZ BIH Posušje povodom predstojećih općih izbora održan je u utorak 23. rujna 2014. u mjesnoj zajednici Gradac.

Službeni dio počeo je intoniranjem himne hrvatskog naroda „Lijepe naše“ i minutom šutnje za poginule branitelje i umrle članove HDZ BiH, dok je sve nazočne pozdravio i zahvalio na dolasku velikom broju članova, simpatizera i prijatelja predsjednik temeljnog ogranka HDZ BiH Gradac Ante Begić.

Kao i na prošla dva tako se i na ovom skupu obratio predsjednik OO HDZ BiH Posušje i kandidat za Zastupnički dom Parlamenta Federacije, Ivica Pavković koji je kazao kako je skup na Gradcu bio planiran nešto kasnije ali zbog nedavnih događaja u svezi branitelja organizirali su ga večeras kako bi istinskim hrvatskim braniteljima pružili podršku.

Rekao je kako su pred završetkom radovi na vodoopskrbi, riješen je prekid na magistralnoj cesti, razvedena sekundarna mreža i uskoro će se žitelji Gradca moći priključivati na vodoopskrbnu mrežu, kako je i obećano prije dvije godine.

Također, podsjetio je na brojne projekte koji su urađeni zajedničkim snagama Županije i Općine na prostoru općine Posušje u posljednje dvije godine: uključena javna rasvjeta u cijelom gradu, urađeni nogostupi u samom središtu grada, uređen park uređeni kružni tokovi i zelene površine, u školama se prelazi na jeftiniji način grijanja, asfaltirane su i uređivane gradske i lokalne ceste kao nikada do sada, uvedene nove autobusne linije, a uskoro će biti i postavljena moderna autobusna stajališta, nastavljena izgradnja vodovodne mreže, stavljanje u pogon radne snage svih općinskih javnih poduzeća i ustanova, nabavljeno je dosta novih strojeva i mehanizacije, za par dana će biti otvoreno novo krilo Doma zdravlja, pokrenut športski i kulturni život u općini Posušje, HŠK Posušje je ponovno na stabilnim nogama, odlično odrađen popis stanovništva itd.

Zatim je riječ preuzeo ministar branitelja Županije Zapadnohercegovačke Mladen Begić koji je govorio o problemima branitelja, a posebno nakon nedavnih pokušaja destabiliziranja braniteljske populacije od strane Zukana Heleza.

Odmah u uvodu htio je nazočne upoznati s porukama koje se šalju iz Sarajeva kako bi vidjeli o kakvim se to ljudima radi, pa je naveo četiri primjera:
1. Iz platformaške vlade znalo se čuti – „Izbaciti HDZ-ovu paščad iz Sarajeva“.
2. Kazivali su: „To je dolje Krim“ – aludirajući na separatizam.
3. Na sjednicama Vlade FBiH iz transkripta koji je procurio u javnost, doznalo se da su Hrvate nazivali „recidivima Herceg Bosne“.
4. Premjer Nikišić je znao govoriti: „Halo ba, to je dolje banda!“

Kazao je kako se ponovno pokušava trgovati s braniteljima, da opet jedni te isti mešetari trguju papirima i te papire šalju u Sarajevo u zamjenu za glasove.

– Revizija se i dalje odvija suprotno zakonu i očito je da se radi o političkom procesu uperenom protiv branitelja jer je očito da iza tog projekta stoji i nelegalna Vlada FBiH koja u potpunosti negira zaključke Parlamenta kao i presude Ustavnog suda.

Za pojedince koji nelegalno, nezakonito i bez legitimiteta idu u kojekakve pregovore u ime branitelja i sastaju se po privatnim kućama s istim takvim nelegalnim, nezakonitim i nelegitimnim ministrima, čime doprinose razjedinjenosti istih, je kazao da su to diletanti koji gledaju samo svoju privatnu korist.

Pozvao je sve branitelje na ustrajnost i jedinstvo u zaštiti i ostvarivanju zakonskih prava svih branitelja HVO-a, a dobio je pozitivne inpute iz Hrvatske kako će se raditi na tome da se u potpunosti izjednače prava HV-a i HVO-a. Na kraju je pozvao sve nazočne da izađu na izbore 12. listopada i svoj glas daju HDZ-u BiH i koaliciji HNS-a , jer će se samo na taj način moći implementirati ustavne odluke i zaustaviti majorizacija Hrvata u BiH.

Na listi za županijsku Skupštinu koalicije HNS-a su Zdravko Bešlić, Dario Sesar, Kristina Milas i Ljubica Marić iz HDZ-a BiH, Ivan Tokić ispred HSP Herceg-Bosne, te Klaudija Karamatić ispred HSS-a, kandidat za Zastupnički dom Parlamenta FBiH su Ivica Pavković ispred HDZ-a BiH i Mario Karamatić ispred HSS-a i za Parlament BiH Helena Lončar ispred HDZ-a BiH.

Skup HDZ BiH bio je dosad najposjećeniji što se tiče Gradca, a na njemu se pojavio i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić sa svojim suradnicima. Druženje uz veliki broj članova, prijatelja i simpatizera HDZ BiH u Gradcu potrajalo je do kasno u noć.

Sljedeći predizborni skup najavljen je za četvrtak, 25. rujna 2014. u Viru u osnovnoj školi s početkom u 19 sati.

DSC_0022 DSC_0023 DSC_0024 DSC_0032 DSC_0048 DSC_0049 DSC_0050 DSC_0052 DSC_0053 DSC_0054 DSC_0057 DSC_0058 DSC_0060 DSC_0061 DSC_0065 DSC_0066 DSC_0067 DSC_0068 DSC_0070 DSC_0074 DSC_0079 DSC_0084 DSC_0085 DSC_0086 DSC_0087 DSC_0090 DSC_0094 DSC_0095 DSC_0096 DSC_0097 DSC_0098 DSC_0099 DSC_0100 DSC_0105 DSC_0008 DSC_0014 DSC_0018 DSC_0020 DSC_0021

Posusje.net

OGLASI

Loading