Select Page

POSUŠJE: Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

POSUŠJE: Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

18. listopada je dan kada se mnogima bude nesretne uspomene na pad Vukovara, dan kada majke i bake puštaju suze za svoje, a i naše poginule junake, hrabre branitelje, dan kada srca svih Hrvata kucaju zajedno za žrtve Vukovara.

Bitka za Vukovar poznata je kao najkrvavija bitka u Domovinskom ratu, koja je odnijela mnoge živote. Upravo zahvaljujući njima, danas imamo našu domovinu, sigurnost i mir. Oni su to platili svojom krvlju, a naš Dan sjećanja je najmanja zahvala koju im možemo pružiti.

Kako bi taj dan prošao u dostojanstvu i molitvi za žrtve, pobrinuli su se naši framaši koji su se i ove godine nakon Svete mise, koju je predslavio naš župnik fra Mladen Vukšić, uputili u svečanu procesiju do Trga branitelja gdje su od svijeća napravili prigodan amblem.

Ove godine naš ambelm prikazuje Hrvatsku, a najveća svijeća na amblemu je ona koja stoji na mjestu Vukovara. Upravo onako kako se i Hrvatska osjeća na današnji dan, najviše svjetla dopire iz Vukovara, za kojeg je upućeno najviše molitvi i poruka ljubavi, mira i zahvalnosti.

Dodatan ugođaj napravili su članovi glazbene sekcije svojim pjevanjem.

Cijeli grad je svijetlio, ne samo svjetlom svjeća, nego i našom ljubavi za našu Hrvatsku, jedinu domovinu.

Frama Posušje

OGLASI

Loading