Select Page

Sve je u znaku osmijeha, druženja i dugo očekivanih susreta

Sve je u znaku osmijeha, druženja i dugo očekivanih susreta

Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru nakon dvogodišnje stanke uzrokovane koronavirusom na radost gospodarstvenika, ali i građana ponovno je otvorio vrata, piše Večernji list BiH.

Sajam je godinama privlačio desetke tisuća posjetitelja, a ove godine zbog dvogodišnjeg nedostatka društvenih okupljanja interes, ali i oduševljenje još su veći. A kao i ranijih godina, oni koji se odluče posjetiti ovu manifestaciju uistinu imaju što vidjeti. Ne samo kad je riječ o gospodarstvenicima, nego i svi građani uistinu imaju što vidjeti. Brojni ukrašeni štandovi mame da ih se posjeti, od izlagača različitih primamljivih slastica, do kozmetičkih proizvoda i tretmana. Sve je u znaku osmijeha i dobrog ozračja. Hercegovačkih, bosanskih, ali i svjetskih delicija, poput vrhunskih sireva, suhomesnatih proizvoda, sušenog voća, kao ni ranije, ne nedostaje. Većinu tih proizvoda posjetitelji su u prilici kušati, a dio i kupiti.

Na ovogodišnjem sajmu može se vidjeti i mobilni robot, tj. pametno vozilo Leo Rover koji je dio projekta Smart Campusa, a njime se upravlja preko testno uspostavljene 5G mreže HT Eroneta. Projekt Leo Rovera predstavili su voditelj Smart Campusa SUM-a doc. dr. Daniel Vasić i Matej Meštrović iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla. HT Eronet na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru nastupa pod sloganom: Rastemo s najboljima! A na otvaranju sajma demonstrirana je nova 5G generacija mobilnih mreža koju je HT Eronet realizirao zajedno s tehnološkim partnerom, kompanijom Ericsson Nikola Tesla.

Uz posljednje riječi tehnologije ne nedostaje ni povijesti, naime, sajmom su prošetali i vitezovi. Odjeveni u oklope kakve su prije mnogo godina nosili čuvari Stjepana Kosače, vitezovi bdiju nad posjetiteljima manifestacije, ali i rado poziraju s posjetiteljima. Riječ je o počasnoj gardi osnovanoj u Ljubuškom koja nosi ime Lubussa. Zasigurno, ove godine, više nego ikada ranije, sajam će biti mjesto susreta kako poslovnog tako i onog ljudskog, prijateljskog

vecernji.ba

OGLASI

Loading