Select Page

TJEDAN GOLFA: Posušje Cup u znaku Žarka Romića, Hercegovina open Željku Kovaču

TJEDAN GOLFA: Posušje Cup u znaku Žarka Romića, Hercegovina open Željku Kovaču

U Posušju na igralištu Topala prošlog vikenda odigrana su dva turnira iz serije golf turnira “Tjedan golfa u Posušju”.

Hercegovina open

Tradicionalno, prvi turnir je “Hercegovina Open”, koji se jedino 2013. godine igrao kao “New York Open”, a te 2013 godine pobijedio je Ante Kolobarić sa 31 brutto poenom. U 2014. godini nastavila se tradicija i pobjednik golf turnira “Hercegovina Open” bio je Žarko Romić sa također 31 brutto poenom. Ove 2015. godine po malo kišovitom vremenu najbolji je bio Željko Kovač, koji je odigrao 30 brutto poena isto kao i mladi splićanin Marko Galić. Pobjednik Željko Kovač je odigrao odlično Topalu, što mu je donijelo smanjenje HCP-a za čitava 3,2 poena. Na trećem mjestu završio je Zoran Palameta sa 29 poena. Najbolji u nettu bio je Ivan Lončar sa 48 netto poena i “sletio” sa HCP-om za čitavih 6 poena na čemu posebno čestitamo.

150809_130706_kovac

Od evidencije turnira u BiH koja se zvanično vodi od sredine 2010. godine, da je 2012. pobjednik ovog turnira bio Robert Mandurić, a 2011. na “Hercegovina Openu” pobijedio je Dejan Šaran. Te 2011. godine turnir se igrao 2 dana. Znači da 5 godina koliko je turnir Hercegovina Open u našoj evidenciji, ovaj turnir niko nije osvojio 2 puta. Nažalost, ove godine su nedostajala 3 šampiona: Ante Kolobarić, Dejan Šaran (postao član PGA) i Robert Mandurić.

Ove godine je učestvovalo 18 igrača. Nagrade je uručio predsjednik GK Posušje Veljko Lončar.

Posušje cup

Drugi po redu turnir u sklopu “Tjedna golfa”, “Posušje Cup” u organizaciji vrijednih golfera iz Posušja najbolji rezultat ostvario je Žarko Romić koji je odigrao 31 brutto poen, a titulu najboljeg zaslužio je na zadnjoj rupi odigravši par, dok je drugoplasirani Zoran Palameta odigrao +1 i propustio šansu da bude prvi igrač koji će odbraniti predhodnu titulu na bilo kojem turniru iz serije turnira na “Tjednu golfa u Posušju”. Inače, Zoran je odigrao 30 brutto poena i isto kao i jučer na “Hercegovina Openu”, za jedan poen mu je izmaklo 1 mjesto, što nam definitivno stavlja na znanje da se golf igra 18 rupa. Treće mjesto u brutto obračunu je osvojio Mario Mandurić sa 27 poena.

zarko romic

Kada smo kod nekih rekorda i evidencije, novajlija na golf terenima, vrijedni Ivan Lončar osvojio je prvo mjesto u nettu na oba do sada odigrana turnira iz serije turnira na “Tjednu golfa u Posušju”. Ivan Lončar je odigrao Posušje Cup sa 38 netto poena i zasluženo osvojio 1 mjesto u nettu.

Nagrade najboljima uručio je Željko Kovač, pobjednik turnira “Hercegovina Open” i predsjednik Skupštine GK Posušje.

Slijedeći turnir je “Kamen, krš i maslina”, turnir na kojem učestvuje najveći broj golfera, a ujedno i turnir s kojim se završava “Tjedan Golfa u Posušju”. Prema najavama, prijavljeno je 40 igrača. Najbolji netto igrač do sada Ivan Lončar ima historijsku priliku da osvoji i ovaj posljednji turnir na “Tjednu Golfa” i tako ostavi novim generacijama veoma težak zadatak, osvojiti sva tri turnira u jednoj godini i to u nettu.

Posušje.net/bhgolf.ba

 

OGLASI

Loading