Select Page

U Hrvatskoj posljednji dan predizborne kampanje

U Hrvatskoj posljednji dan predizborne kampanje
Petak je posljednji dan službene predizborne kampanje za predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj na kojima će u nedjelju tri milijuna i 855 tisuća birača odlučivati tko će od 11 kandidata biti na čelu države idućih pet godina; aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ili netko od njenih 10 “izazivača”.

Kampanja, koja je službeno trajala 15-ak dana, a neslužbeno počela već ljetos, završava u ponoć kada počinje izborna šutnja koja će biti na snazi do nedjelje u 19 sati, odnosno do zatvaranja birališta.

Državna izborna komisija (DIP) pozvala je kandidate, njihove predlagatelje, medije i medijske kuće te druge fizičke i pravne osobe da poštuju izbornu šutnju, uprkos činjenici da za njeno kršenje zakon ne predviđa nikakve kazne.

Skupovi, druženja… Posljednji dan za promociju i kampanju, 11 kandidata za šefa države provest će na različite načine: završnim skupovima, druženjima s građanima, a sve s ciljem kako bi ih uvjerili da u nedjelju na biralištu trebaju zaokružiti baš njihovo ime.

Uz već spomenutu aktualnu predsjednicu Grabar Kitarović (HDZ), kandidati za predsjednika države su: Nedjeljko Babić (HSSČKŠ), Anto Đapić (DESNO),nezavisni Dario Juričan i Mislav Kolakušić, kandidat HSLS-a Dean Kovač, Zoran Milanović (SDP),nezavisna Dalija Orešković, Katarina Peović (RF), Ivan Pernar (SIP) te nezavisni Miroslav Škoro.

(Hina)

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading