Select Page

VLADA ŽZH: Povećana osnovica bruto plaće u osnovnim školama

VLADA ŽZH: Povećana osnovica bruto plaće u osnovnim školama

Na 11. sjednici Vlade ŽZH koja je održana u utorak u Širokom Brijegu donesena je Odluka o povećanju osnovice za izračun bruto plaće uposlenima u osnovnim školama.

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila donijela Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti u Županiji Zapadnohercegovačkoj, državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe, zaposlenika u školama koji su korisnici Proračuna Županije Zapadnohercegovačke i ostalih uposlenika korisnika Proračuna Županije Zapadnohercegovačke.

Razlozi za donošenje ove Odluke temelje se na članku 29. stavak (3) Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj („Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“ , broj: 8/23) u kome je navedeno da se Vlada obavezuje kako će prilikom Izmjena i dopuna Proračuna ili najkasnije do 1. lipnja 2023. godine, u skladu sa mogućnostima Proračuna, sa sindikatom sporazumno utvrditi dodatno povećanje plaća uposlenih u osnovnim školama.

Naime ovom Odlukom je osnovica za izračun bruto plaća, koja je do sada iznosila 622,23 KM, povećana na 640,15 KM. Odluka će se primjenjivati od 1. svibnja 2023. godine.

Vlada je također donijela Odluku o utvrđivanju visine i načina isplate naknade za korištenje godišnjeg odmora (regres) za 2023. godinu.

Korisnici Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu za svoje uposlenike koji su ostvarili pravo na naknadu za korištenje godišnjeg odmora (regres) u iznosu od 50% od prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji Bosne i Hercegovine u posljednja tri mjeseca, prema posljednjim objavljenim podacima Federalnog zavoda za statistiku, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading