Select Page

VOLE GA BOŠNJACI: Ragužu 65 000 njihovih glasova

VOLE GA BOŠNJACI: Ragužu 65 000 njihovih glasova

Predsjednik HDZ 1990. Martin Raguž na jučerašnjoj press konferenciji, kako javlja Dnevnik.ba ,čestitao je Čoviću i HDZ BiH na izbornoj pobjedi u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva. Raguževu izjavu u kojoj čestita Čoviću i HDZ BiH na pobjedi prenijeli su i drugi mediji.

Na web stranici HDZ 1990. na kojoj je objavljeno kako se Raguž danas obratio javnosti, nakon što je SIP- objavio rezultate izbora, ne navodi se, međutim, kako je Raguž čestitao na pobjedi svojim političkim konkurentima

Raguž će “devedestku” i dalje približavati Bošnjacima

Prema prvim rezultatima, Raguž je dobio oko 90.000 glasova. U toj cifri značajan je udio glasova Bošnjaka, piše Dnevnik.ba.

-Ovo je naš najbolji rezultat i to je fantastično. Zahvaljujem se svim biračima koji su dali glas poruci ove stranke i meni osobno. U ovakvim olovnim, teškim vremenima, ova poruka je dobila toliku potporu. Nećemo iznevjeriti ni stranka niti ja. Ostat ćemo dosljedni tom programu i ideji, rekao je Raguž pri tom čestitavši HDZ-u BiH i ostalim izbornim pobjednicima.

Očekuje da će pobjednici preuzeti odgovornost za teško stanje u kojem se BiH danas nalazi. HDZ 1990 će imati zastupnike na svim razinama u svim dijelovima zemlje.

U Sarajevu drugi kandidat po broju glasova

– Činjenica je da sam u Sarajevu ukupno drugi od svih kandidata. To pokazuje u kojem smjeru će ići politička budućnost BiH, izjavio je lider HDZ-a 1990.

Također, dodao je kako je ”HNS krovna institucija u koju će biti uključene sve vitalne poruke hrvatskoga naroda u BiH”. On se treba baviti strateškim pitanjima, a nikako konzervirati postojeće stanje.

-Otvoreni smo za suradnju sa svim demokratskim strankama, ali s nultom stopom tolerancije na monopol, jednoumlje, zbog čega smo na neki način i platili cijenu na ovim izborima, izjavio je Raguž te dodao kako više nije mgouće ”zaustaviti poruku ‘ovo je naša zemlja”’.

Na činjenicu da su on i stranka osvojili i veliki broj bošnjačkih glasova, Raguž je kazao kako su mu na skupovima ljudi govorili kako nemaju opciju s kojima bi se identificirali nego s njihovom.

OGLASI

Loading