Select Page

VUKOVAR: Kolonom sjećanja odaje se počast gradu heroju

VUKOVAR: Kolonom sjećanja odaje se počast gradu heroju

Nakon komemorativnog programa u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, iz kruga vukovarske Opće bolnice u 10,30 sati krenuli su deseci tisuća ljudi u koloni sjećanja na 5,5 kilometara dugo hodočašće do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

Kolonu iz kruga bolnice predvodili su članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, pripadnici 204. Vukovarske brigade, članovi vukovarskih braniteljskih udruga, pripadnici hrvatskih povijesnih postrojbi, a sportaši grada Vukovara nosili su 50 metara dugu hrvatsku zastavu.

U koloni sjećanja nalazio se i cjelokupni državni vrh predvođen predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, koja je jedina u krugu bolnice dočekana pljeskom, predsjednikom Hrvatskoga sabora Josipom Lekom i predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem.

Predsjednik Sabora Leko iz vukovarske je bolnice poručio da je žrtva Vukovara općehrvatski simbol slobode. “Vrijednost borbe Domovinskog rata, kao i vrijednost branitelja raste što se više odmičemo od toga datuma. Sloboda i demokracija su nenadoknadive vrijednosti, istaknuo je Leko.

U vrijeme komemorativnog programa, u vukovarsku bolnicu okolnim je ulicama pristizalo na tisuće onih koji žele odati počast žrtvi Vukovara.

Među njima su se nalazili i srednjoškolski učenici iz Neuma, bjelovarski srednjoškolci, predstavnici grada Trilja ispod desetmetarske zastave, poštovatelji iz Dubrovnika, Ploča, Zagreba te drugih krajeva Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

Mnogi od njih i ranije su se uputili na vukovarsko groblje, ispunivši vukovarske ulice hrvatskim stijegovima i transparentima s izrazima pijeteta gradu Vukovaru i njegovim žrtvama.

hrt.hr

OGLASI

Loading