Select Page

ČORIĆ: DANAS IGRAMO ZA NAŠE NAVIJAČE!!!

ČORIĆ: DANAS IGRAMO ZA NAŠE NAVIJAČE!!!
Nakon 12 godina u nižim ligama Hrvatski športski klub (HŠK) Posušje sljedeće sezone natjecat će se u nogometnoj Premijer ligi BiH.

Trener HŠK Posušje Denis Ćorić podsjetio je da se Posušje u Prvu ligu Federacije BiH vratilo 2020. godine te da su Posušaci u sezonu ušli bez prevelikog rezultatskog imperativa.

Bila nam je bitna samo stabilizacija i da nakon dvije-tri godine pokušamo napasti Premijer ligu, a ove godine to nam je bilo apsolutno u drugom planu. Sami ulazak u Prvu lige FBiH, odnosno pobjeda u prvom kolu dala nam je vjetar u leđa, rasli smo iz utakmice u utakmicu, igrali sve bolje i na kraju polusezone završili na prvom mjestu, kazao je Ćorić u razgovoru za Fenu.

U drugom dijelu sezone, dodaje, Posušje je pokazalo karakter i kvalitetu.

Kada si prvi malo te drugačije gledaju, svaka ekipa ide na tebe sto posto, a mi smo se dobro spremili i odlično igrali. Šest-sedam kola do kraja prvenstva vidjeli smo da možemo zadržati to prvo mjesto, neke stvari su nam se i poklopile, ali kad sagledamo cijelu sezonu mislim da smo apsolutno zasluženo prvaci, naglasio je Ćorić.

Trener Posušaka istaknuo je kako 90 posto igračkog kadra, koji je izborio plasman u Premijer ligu, čine domaći igrači.

Tu prije svega mislim na iskusnije igrače, našeg kapetana Davora Landeku, Barišića, Serdarušića, Brekala, ali naravno i mlađe igrače poput Bešlića, Begića i drugih. Poklopio nam se taj spoj mladosti i iskustva, a moram naglasiti da nismo imali niti jednu ozljedu tijekom sezone, što je fascinantno. Kad sve uzmemo u obzir, mislim da je HŠK Posušje prava, karakterna i kvalitetna ekipa, kazao je Ćorić.

Iako je još rano govoriti o sljedećoj sezoni, dodao je Ćorić, istaknuo je kako je Premijer liga BiH veliki korak koji zahtjeva dodatni angažman cijelog kluba.

Mislim da se moramo adekvatno pojačati na određenim mjestima, tako da ćemo sjesti i razgovarati, jer Premijer liga je ogroman zalogaj i u nju ćemo ući ponizno, kao što smo i u Prvu ligu. Tada sam rekao da ćemo biti tvrd orah svima, a tako govorim i sada za Premijer ligu. Napravit ćemo mi ekipu za respekt i vjerujem da nećemo biti samo prolaznici, poručio je Ćorić.

Posušje će naslov federalnog prvaka proslaviti na subotnjoj domaćoj utakmici protiv Bratstva iz Gračanice nakon koje je planirana i zabava.

Ući ćemo u utakmicu sa željom, htjenjem i voljom, vraćaju nam se i navijači, pokušat ćemo osvojiti tri boda pogotovo zato što od svih ekipa s kojima smo igrali u ligi, jedino Bratstvo još nismo pobijedili, tako da motiva ne nedostaje. Nadam se da će igrači dati svoj maksimum i da ćemo na kraju svi zajedno slaviti, kazao je Ćorić.

Kapetan Posušja Davor Landeka kazao je kako nitko od igrača na početku sezone nije očekivao da će momčad tri kola prije kraja prvenstva osigurati naslov prvaka.

Pred nama nije bio postavljen nikakav imperativ, trener i stručni stožer napravili su dobru selekciju kvalitetnih i karakternih igrača. Dizali smo se i postajali bolji iz utakmice u utakmicu, konkurenti koji su najavljivali Premijer ligu relativno rano su otpali, a mi smo imali najveću konstantu dobrih rezultata, najmanje oscilacija u igri i na kraju smo sigurno zasluženo na prvom mjestu, istaknuo je Landeka.

On je pozvao navijače Posušja da dođu na današnju utakmicu s Bratstvom te da ispune tribine stadiona Mokri Dolac, koji će nakon dugo vremena ponovno otvoriti vrata za navijače.

Član uprave kluba Leo Vlašić najavio je i veliku proslavu naslova prvaka koja će uslijediti nakon utakmice:

Ovim putem bih se zahvalio popularnim Poskocima, navijačima Posušja, koji već tri dana “ušminkavaju” stadion i ovim putem bih sve građane Posušja i okolnih mjesta pozvao na večerašnju proslavu koja će biti upriličena na velikom parkingu iza platoa stadiona.

Vlašić je dodao kako je plasman kluba u Premijer ligu BiH tek prvi korak u realizaciji ambicioznog plana koji podrazumijeva i dovršetak izgradnje stadiona Mokri Dolac.

Klub je ovih dana predstavio projekt, idejno rješenje stadiona Mokri Dolac. Moram naglasiti da već od ponedjeljka idemo u realizaciju gradnje stadiona. On sigurno neće poprimiti taj oblik kroz narednih nekoliko godina, ali radit ćemo kroz etape i za nekih pet do šest godina želimo imati “posušku arenu”, kazao je Vlašić, dodavši kako je vrijednost cjelokupnog projekta uređenja stadiona oko 10 milijuna eura.

Jabuka. Tv

OGLASI

Loading