Select Page

Izlet u Bosnu Srebrenu

Izlet u Bosnu Srebrenu

U subotu, 5.lipnja, održan je jednodnevni izlet za framaše prvih i drugih razreda. Zajedno sa duhovnim asistentom fra Jozom posjetili smo Bosnu Srebrenu, točnije šest mjesta: Kraljeva Sutjeska, Visoko, Fojnica, Brestovsko, Kreševo i Rama.

U Kraljevoj Sutjesci vidjeli smo predivnu crkvu sv.Ivana Krstitelja i franjevački samostan. Nadalje smo se uputili u Visoko. Ondje smo posjetili Franjevačku klasičnu gimnaziju, muzej i samostan sv.Bonaventure pod vodstvom fra Ivana Nuića.

Zatim smo otišli u Fojnicu u franjevački samostan Duha Svetoga i u sklopu njega vidjeli predivan muzej te smo u istom samostanu imali i ručak.

Naša sljedeća destinacija je bio samostan sv. Klare u Brestovskom gdje su nas dočekale časne sestre klarise koje su održale predavanje o svom načinu života te o njihovom dnevnom rasporedu. Nakon zanimljivog predavanja vidjeli smo crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i muzej.

U Rami nas je dočekao fra Mijo Džolan koji nas je proveo kroz dvorište i kroz unutrašnjost crkve. Također nam je približio značenje zapanjujućeg mozaika iznad oltara crkve. Posjetili smo i muzej franjevačkog samostana u kojem su nas posebno očarale preparirane životinje. Nakon toga je uslijedio povratak kući u noćnim satima. 


Zahvaljujemo Bogu na predivnom danu, kao i nezaboravnom i poučnom iskustvu ispunjeno lijepim uspomenama.
Mir i dobro! – poručuju posuški framaši.

OGLASI

Loading