Select Page

MOSTAR: Dragan Čović primio gospodarstvenike iz Hercegovine

MOSTAR: Dragan Čović primio gospodarstvenike iz Hercegovine

U Mostaru je održan sastanak po pitanju nove Naredbe o carinjenju roba iz azijskih i afričkih zemalja.

Na sastanku su bili gospodarstvenici iz Posušja, Livna, Tomislavgrada, Gruda, Ljubuškog, Širokog Brijega i Mostara. Ispred Udruge gospodarstvenika Posušje bili su Zdenko Tolušić, Zoran Čutura i Stjepan Bago.

U zgradi HDZ-a gospodarstvenike je primio hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović. Sastanak, na kome su bili i ravnatelj UNO-a Miro Džakula i načelnik Tomislavgrada Vukadin, na traženje UGP-a organizirao je načelnik Gruda Ljubo Grizelj koji je i otvorio ovaj sastanak.

Nakon što su svi nazočni gospodarstvenici iznijeli probleme koje je izazvala navedena naredba, Dragan Čović je izrazio razumijevanje i podršku za probleme koji su posljedica Naredbe o carinjenju robe iz azijskih i afričkih zemalja samo u četiri carinske ispostave: Mostar, Sarajevo, Gradiška i Tuzla, a posebice za problem da se roba mora ostaviti-istovariti u posebnom spremištu u tim carinskim ispostavama, najmanje tri dana, te zbog drugih obveza napustio sastanak, i dogovor o rješenju tog problema prepustio gospodarstvenicima i ravnatelju UNO-a Miri Džakuli.

Nakon rasprave i iznošenja konkretnih problema koji su posljedica najnovije Naredbe, dogovoreno je da će, u ime svih nazočnih na sastanku, Udruga gospodarstvenika Posušje uputiti prijedlog izmjena navedene Naredbe, kako bi se carinjenje roba porijeklom iz Azije i Afrike, vratilo na stanje kako je bilo prije donošenja Naredbe od 17. kolovoza 2015. godine, a ravnatelj Džakula se obvezao odgovoriti na te prijedloge do kraja ovog tjedna.

OGLASI

Loading