Select Page

Toni Kukoč u Posušju na Topali odigrao partiju golfa

Toni Kukoč u Posušju na Topali odigrao partiju golfa

Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč boravio je Posušju gdje je zaigrao i golf na golf terenu Topala. Odigrao je rezultat -1, odnosno 63 udarca, što je nadprosječno dobar rezultat, pogotovo za nekoga tko igra prvi put jer ne poznaje teren na Topali.

Toni živi u Americi, gdje veliki dio vremena igra golf, a godišnje nekoliko puta dođe u Split, gdje ima prijatelje golfere. Naravno, s jednima je došao u Posušje, a to su Murat Hot i Tomislav Šiško.

U svojoj karijeri, Toni je osvojio europske naslove u klupskoj i u reprezentativnoj košarci, naslov svjetskog prvaka s reprezentacijom, dvije olimpijske medalje te naslove prvaka NBA profesionalne košarkaške lige. Iako poznat po tome da je u momčadi mogao igrati na bilo kojoj poziciji (uz visinu 211 cm), ipak je uglavnom igrao kao krilo. Godine 2017. primljen je u Kuću slavnih FIBA-e, a prilikom svečanosti zabio je tricu sa sredine igrališta. Godine 2021. primljen je u Kuću slavnih košarke, a nagradu mu je uručio njegov bivši suigrač Michael Jordan.

Danas se Toni našalio na upit: kakav mu je teren, na što nam je odgovorio uz smiješak da mu se teren mi se svidio, jedino su mu greenovi malo spori u odnosu na američke. 

U Chichagu, gdje Toni boravi, inače ima 170 golf terena, no svakako kako nam je kazao „Topala, Posušje, gostoprimstvo ljudi ostat će mi u jako dobrom sjećanju, prijateljima u Americi ću svakako ispričati o ovom terenu i vratit se ponovno da ga odigram.”  Hvala Toni, radujemo se ponovnoj igri i druženju. Do skore igre, lijep ti pozdrav s Topale iz Posušja i Golf kluba Posušje.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading