Select Page

UGP: Valja osnovati županijsku udrugu gospodarstvenika

UGP: Valja osnovati županijsku udrugu gospodarstvenika

U srijedu, 27. svibnja 2015., održana je 13.(30.) sjednica Upravnog odbora, Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP). Sjednicom je predsjedao predsjednik UO, Marinko Šego, a na sjednici je bilo osam od ukupno devet članova.

Nakon prihvaćanja informacije o događanjima i zapisnika sa prošle sjednice, razmatrano je financijsko izvješće za 2014. kao i nacrti izvješća o radu Udruge i Upravnog odbora. Izvješća su usvojena i ista će biti proslijeđena na skupštinu Udruge koja će se održati polovicom lipnja. Točan termin odredit će se na slijedećoj sjednici.

Cilj – smanjivanje parafiskalnih nameta

Stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja kao i smanjenje nekih doprinosa i fiskalnih, a posebice parafiskalnih nameta, jedan je od ciljeva djelovanja Udruge u idućem periodu. Ti ciljevi lakše bi se ostvarili ako bi na razini Županije zapadnohercegovačke postojala udruga gospodarstvenika. Zbog toga će UGP uputiti inicijativu gospodarstvenicima iz Širokog Brijega, Gruda i Ljubuškoga, o potrebi osnivanju takve udruge.

U federalni Fond za zaštitu okoliša tvrtke iz Posušja uplaćuju značajna sredstva. Moramo se organizirati tako da se većina tih sredstava i vrati u Posušje, kao grant sredstva za podizanje zaštite okoliša na višu razinu, a posebice kroz sakupljanje i reciklažu otpada, zaključak je Upravnog odbora.

ugp

OGLASI

Loading